Maurer Rides introduceert nieuwe Spike Coaster-variant met Signature Tower ST 30

Het lijkt wel alsof het Duitse bedrijf Maurer Rides zich enkel nog toespitst op haar achtbaanmodel Spike Coaster. Dit is een beetje vreemd aangezien de twee reeds geopende exemplaren van dit type toch wel meerdere technische problemen kennen. Met de nieuwe Signature Tower ST 30 laat Mauer Rides zien dat de achtbaan in een torenopstelling kan gebouwd worden.

 

Het Duitse bedrijf Maurer Rides stelde onlangs haar nieuwe achtbaanconcept voor met de Signature Tower ST 30. Deze attractie is een variant op de Spike Coasters die ze bouwen. Bij deze variant zal je met karretjes omhoog rijden en nadien naar beneden. De snelheid kan jezelf bepalen door aan de gashendel te draaien en je kan zelfs een extra boost geven aan je karretje door op een knopje te drukken. De toren zou tot 30 meter hoog gebouwd kunnen worden.

 

Maurer Rides bouwde haar eerste Spike Coaster in Skyline Park met Sky Dragster. Deze achtbaan opende in 2017 met een jaar vertraging door technische problemen, maar bleef ook in 2020 meerdere maanden gesloten door heel wat technische problemen. Het park dacht in eerste instantie zelfs dat de achtbaan niet meer zou heropenen. Gelukkig kon Maurer Rides de achtbaan toch opnieuw geopend krijgen, na heel wat aanpassingen.

 

Ook in Mirabilandia werd een achtbaan gebouwd van dit type, maar dan in een duellerende opstelling. Desmo Race opende in 2019 maar blijkt ook niet altijd even bedrijfszeker. De achtbaan bleef al vaker gesloten dan dat die haar rondjes maakte en dit eveneens omwille van technische problemen.

 

Toch blijft het nieuwe concept wel zeer interessant. Van zodra Maurer Rides de pijnpuntjes weet op te lossen, is dit een mooie toevoeging voor parken die niet de plaats hebben om een grote achtbaan te plaatsen. De achtbaan zal ook een zeer sfeervolle indruk geven in het donker, want er wordt speciale verlichting voorzien.

 

Bron en foto: Maurer Rides