Indiana Beach heeft mogelijk ook Schwarzkopf Shuttle Loop gered

Indiana Beach heeft naast de aankoop van de Schwarzkopf achtbaan Dreier Looping, potentieel ook de Shuttle Loop-achtbaan gered uit het Mexicaanse La Feria Chapultepec Magico. Gebaseerd op uitspraken van parkeigenaar Gene Staples en hardnekkige geruchten, is de kans groot dat Indiana Beach in 2022 opnieuw uitpakt met een klassieke Schwarzkopf-achtbaan.

 

Het Amerikaanse Indiana Beach verraste enkele weken geleden vriend en vijand met de aankondiging van hun nieuwe achtbaan voor 2021. Het park heeft immers de iconische Dreier Looping van de Duitse achtbaanfabrikant Schwarzkopf gered uit het gesloten pretpark La Feria Chapultepec Magico. Nu is bekend dat Indiana Beach mogelijk ook in 2022 een nieuwe achtbaan wil openen. Dat blijkt uit een uitspraak van parkeigenaar Gene Staples. “We zijn van plan om elk jaar een grote attractie toe te voegen aan park tot aan de honderdste verjaardag van Indiana Beach”, zei Staples in een presentatie voor de White County Commissioner’s Office. “Waaronder opnieuw een achtbaan in het jaar nadien (verwijzend naar 2022)

De achtbaan in kwestie, Cascabel 2.0, is een iconische Shuttle Loop-achtbaan uit 1980. De achtbaan werd eind 2019 te koop aangeboden en is in oktober 2020 van de verkopende website verdwenen. Dit is enkele weken voordat Indiana Beach aankondigde dat ze een andere Schwarzkopf-achtbaan uit La Feria Chapultepec Magico had gered. Het zou dus logisch lijken dat Indiana Beach de twee achtbanen heeft aangeschaft en zo slechts eenmalig de logistieke kosten moest betalen om twee achtbanen naar het park te transporteren. Andere geruchten wezen ook in de richting dat de Dreier Looping en Cascabel 2.0 als combo-deal werden aangeboden. Wat de kans nog groter maakt dat Indiana Beach nu de twee achtbanen in handen heeft.

 

Of deze geruchten werkelijk zijn en we zowel in 2021 als 2022 een iconische Schwarzkopf-achtbaan zien verschijnen in Indiana Beach, valt nog af te wachten. Cascabel 2.0, vroeger bekend als Laser Loop in Kennywood, is te vergelijken met de Belgische achtbaan Psyké Underground. Het enige verschil is dat de Shuttle Loop uit Mexico nog steeds haar originele vliegwiellancering bezit. Of deze bewaard blijft, is nog niet bekend.

 

 

Volg de bouw van de Triple Loop-achtbaan in Indiana Beach op de voet via onze bouwupdates.

 

Bron en foto’s: coasternation.net