Hong Kong Disneyland viert 15de verjaardag met nieuw sprookjeskasteel

Om haar 15de verjaardag te vieren, opende Hong Kong Disneyland onlangs haar nieuwe sprookjeskasteel. Het vorige Kasteel van Doornroosje is opnieuw ontworpen en is heropend als Castle of Magical Dreams.

 

Hong Kong Disneyland bestaat ondertussen 15 jaar en besloot deze verjaardag kracht bij te zetten door haar Sleeping Beauty kasteel om te toveren tot Castle of Magical Dreams. Het nieuwe kasteel is geïnspireerd op 13 verhalen van populaire Disney-prinsessen en koninginnen, wat het kasteel echt uniek maakt.

De verhalen kunnen op verschillende manieren worden onderscheiden. Bijvoorbeeld door verschillende patronen, texturen of kleuren. Met heldinnen van over de hele wereld, dient dit kasteel als een mozaïek van verschillende culturen met architectonische inspiratie uit Europa, China en zelfs Zuidoost-Azië.

Als eerbetoon aan het oorspronkelijke Kasteel van Doornroosje, kunnen Flora, Fauna en Merriweather nu feeënstof strooien over het wandelpad van het kasteel en licht in de kroonluchters werpen. Ze tonen ook de weg naar de nieuwe binnenplaats door middel van 9.000 dansende lichtpunten.

Jammer genoeg kunnen de bezoekers er tijdelijk niet van genieten door de tijdelijke sluiting die de corona pandemie met zich mee brengt.

 

 

Bron en foto: Hong Kong Disneyland