Het jaar 2020 door de ogen van: Themeparkfreaks Nathan en Benjamin

2020: Een jaar dat velen van ons nooit meer zullen vergeten. Het jaar waarin we voor vele maanden praktisch opgesloten waren in onze woningen met amper contact met vrienden of familie. Maar zelfs in dit rampzalige jaar zijn er toch zoals steeds een paar momenten die bij zullen blijven, die toch ook in dit corona-jaar een glimlach op ons gezicht weten te toveren. In deze reeks bekijken we even wat die momenten geweest zijn bij enkele van onze teamleden voor het pretparkjaar 2020.

 

Nathan

2020 was niet het beste jaar ooit. Desalniettemin betrap ik mezelf erop dat ik het moeilijk vind om dit jaar één hoogtepunt te vinden. Ik heb namelijk – ondanks alles – toch nog enorm veel toffe pretparkmomenten meegemaakt. Om het positivisme er een beetje in te houden tijdens deze donkere dagen, blik ik graag terug op de leuke zaken van het afgelopen jaar.

Het eerste hoogtepunt dateert uit februari, toen het coronavirus nog nauwelijks bestond in Europa. Dankzij een actie van de Albert Heijn kon ik voor een spotprijs drie dagen naar Disneyland Parijs, inclusief overnachting in Davy Crockett Ranch. Samen met vijf familieleden moesten we drie dagen lang niet uit onze Disney-bubbel, en als Disneyfan kan dat niet anders dan een hoogtepunt zijn.

Een ander moment dat mij meteen te binnen schiet is het eerste pretpark waar ik opnieuw heenging na de eerste lockdown. Het was ergens eind juni en we besloten de (pas geopende) grens over te gaan naar de Efteling. Het overheersende gevoel van ‘we mogen weer’ toen we terug door de ingang liepen en plaatsnamen in een achtbaan is één van de beste momenten van het jaar.

Er kon deze zomer nog in beperkte mate gereisd worden. Ik maakte daar dan ook graag gebruik van en reisde in juli naar Frankrijk en zelfs een heel klein stukje Spanje, waar ik het prachtige Parque de Atracciones Monte Igueldo bezocht. Daarnaast scoorde ik mijn 400ste achtbaan en mocht ik het zeer unieke Futuroscope ontdekken. Ook in september ging ik op vakantie, ditmaal naar Italië. Daar kon ik eindelijk de meesterlijke achtbaan Katun van de bucketlist schrappen, deed ik mijn eerste stand-up coaster en bezocht ik het geweldige Movieland. We gingen ook naar Venetië, de mooiste stad die ik al bezocht heb, en zagen een storm over het Gardameer trekken, één van de mooiste natuurfenomenen die ik ooit heb gezien. De trip sloten we af met een bezoekje aan Phantasialand, waar we eindelijk konden binnenstappen in Rookburgh.

Er zijn nog tal van andere hoogtepunten die ik eigenlijk vergeten ben. Zo ging ik enkele dagen kamperen in de Ardennen, mocht ik op kamp met mijn jeugdbeweging en was er een leuke barbecue met het team van Themeparkfreaks. 2020 was een stom jaar, maar laten we vooral niet vergeten dat er ook heel wat leuke momenten waren. Op naar een beter 2021!

Benjamin

Dankzij de ellendige coronapandemie mocht ik in 2020 een groot kruis maken over een grote pretparktrip naar het Amerikaanse Californië. Het blijft voorlopig nog steeds één van mijn grootste dromen om Six Flags Magic Mountain te bezoeken. Reizen werd gelukkig nog niet helemaal afgeschaft tijdens het afgelopen jaar. We mochten nog bepaalde delen van Europa opzoeken, en daar heb ik dan ook volop op ingezet.

Dit jaar sloeg ik er toch nog in om coastercredits te behalen in België, Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Italië en zelfs Spanje. Veel van mijn collega-pretparkgekkies zullen de nieuwe F.L.Y. uit Phantasialand als het hoogtepunt van 2020 beschouwen, en terecht, maar voor mij persoonlijk was de stand-up coaster achtbaan Freestyle uit het Italiaanse park Cavallino Matto de belangrijkste mijlpaal op mijn creditlijstje in 2020. Andere memorabele momenten in 2020 waren ons bezoek aan het adembenemende Monte Igueldo, het charmante Tripsdrill en we zijn eindelijk ook eens in Futuroscope verzeild geraakt.