Het jaar 2020 door de ogen van: Themeparkfreak Lies

2020: een jaar dat velen van ons nooit meer zullen vergeten. Het jaar waarin we voor vele maanden praktisch opgesloten waren in onze woningen met amper contact met vrienden of familie. Maar zelfs in dit rampzalige jaar zijn er toch zoals steeds een paar momenten die bij zullen blijven, die toch ook in dit corona-jaar een glimlach op ons gezicht weten te toveren. In deze reeks bekijken we even wat die momenten geweest zijn bij enkele van onze teamleden voor het pretparkjaar 2020.

 

Lies

Ondanks dat veel van onze plannen in het water gevallen zijn, waaronder onze reis naar Orlando USA, was 2020 toch een jaar met veel nieuwe ervaringen voor mij. Het was ook het jaar waarin ik mijn 100e credit behaalde.

 

Het jaar begon goed. We nodigden enkele van mijn ex-collega’s uit die nog steeds goede vrienden zijn om in februari samen met ons naar Disneyland Parijs te gaan. Het werd een onvergetelijke dag voor de ex-collega’s die al sinds hun kindertijd niet meer in Disneyland Parijs geweest waren.

Niet veel later sloeg het Coronabeestje toe, in maart vlak voor de annual pass avond in Disneyland Parijs. Dit werd dus helaas afgelast. 2 maand later werd ook de Disney run afgelast. Mijn motivatie om te blijven oefenen op joggen/lopen dook de dieperik in.

Na de eerste lockdown gingen we voorzichtig naar de Efteling en Walibi Belgium. Toen de Belgische Nationale Feestdag eraan kwam, wisten we dat het druk ging worden in België en in de populaire pretparken in de buurlanden. Daarom kozen we ervoor om een iets minder bekend park in Duitsland te bezoeken, namelijk Eifelpark. En oh, wat was het er rustig. Er was amper volk. Bij verschillende attracties was het in de voormiddag gewoon instappen en zaten de attracties allesbehalve vol. Daarna maakten we een wandeling door het dierengedeelte, ook hier was het rustig. Om af te sluiten deden we de rodelbaan in dit park. M’n allereerste rit ooit op een rodelbaan. Ik vind het bijzonder leuk om zelf de snelheid te kunnen controleren. Hierna deden we nog 2 rodelbanen in de buurt. De ene zat al comfortabeler dan de andere. In augustus bezochten we Bobbejaanland, want we hadden gehoord dat het hier heel rustig was tijdens de zomer van 2020. En inderdaad, het was er rustig.

Toen kwam september eraan. Normaal gezien gingen we voor 3 weken naar Orlando USA. Dit werd zoals verwacht uitgesteld naar 2021. In de plaats daarvan werd het een reisje naar Duitsland van 2 weken. Door de Corona maatregelen waren we speciaal op zoek gegaan naar locaties in de buurlanden die nog oranje en groen waren, Duitsland was toen nog de veiligste optie. We bezochten enkele parken die ik reeds kende zoals Europapark en Phantasialand. Maar daarnaast bezochten we ook enkele parken waar zowel Dimitri als ik nog nooit waren geweest. Tripsdrill, Fort Fun, Kurpfalz Park en Klotten stonden allemaal op het programma. De Duitse kitsch komt in verschillende parken terug en past ook wel goed in deze omgevingen. Het waren rustige, maar toch vermoeiende dagen. Allemaal nieuwe indrukken, ook al gingen we op ons gemak door de parken. Ik had namelijk vlak voor de reis mijn voet omgeslagen en liep enkele dagen met krukken en de volledige reis (en langer) met een brace. Het was overal gelukkig rustig. Tussendoor deden we nog enkele rodelbanen die we onderweg tegenkwamen.

Het laatste pretpark van onze septemberreis, ondertussen ook onze laatste reis van 2020, was Movie Park Germany. Hier behaalde ik mijn 100e credit op Van Helsing’s Factory. Doordat het zo rustig was in het park en op de attracties zijn we wel tot 3 keer toe mogen blijven zitten. Later die dag hebben we deze attractie nog eens meermaals na elkaar gedaan. Ik ben blij dat Dimitri me aanraadde om Van Helsing’s Factory als 100e credit te plannen. Het is een attractie die ik heel leuk vind. Ik hou wel van de leuke verrassingen van de track in het donker. Ik moest telkens hard lachen wanneer de karretjes een plotse bocht maken. Onze laatste dag van onze reis was meteen ook de eerste Halloweenavond in Movie Park Germany. We hadden enkele van de mazes geboekt. We hadden al veel gehoord over Halloween in Movie Park, maar we vonden het minder eng dan wat hun reputatie hen voorging maar dit komt waarschijnlijk door de Coronamaatregelen. De acteurs moesten ook te allen tijde afstand houden, waardoor ze geen persoonlijke scares konden voorzien.

Na deze vermoeiende dag keerden we huiswaarts, toen nog onwetende dat dit ons laatste pretparkbezoek van 2020 was.  Hopelijk wordt 2021 een veiliger jaar met onze grootse reis naar Orlando.