Gröna Lund maakt openingsdatum achtbaan Monster bekend

Het Zweedse stadspretpark zal volgend jaar groots uitpakken. Het bouwt al enkele jaren een nieuwe hangende achtbaan van de Zwitserse fabrikant Bolliger & Mabillard. De achtbaan die de naam Monster kreeg, zal volgend jaar, als alles volgens plan loopt, op 24 april openen.

 

In 2017 raakte bekend dat het Zweedse Gröna Lund concrete plannen had voor de bouw van een nieuwe hangende achtbaan van de Zwitserse fabrikant Bolliger & Mabillard. Hoewel het park al volgebouwd lijkt, verrees er de afgelopen jaren toch stelselmatig een “Monster” van een achtbaan in het park. Om de beperkte ruimte optimaal te benutten, bevindt het station zich acht meter onder de grond.

Nu de bouw het einde nadert, heeft het park bekendgemaakt de achtbaan te willen openen op 24 april 2021. Al zal het van de stand van de coronacrisis afhangen of dat ook effectief zal gebeuren. De Zweedse pretparken waren verplicht het ganse seizoen 2020 dicht te blijven.

 

Monster wordt 700 meter lang en 34 meter hoog. De maximale snelheid zal 90 km/u bedragen. De achtbaan zal 3 inversies bevatten nl. twee Zero-G rolls en een Corkscrew. Verder heeft Monster ook een Jr. Immelmann-element.

Volg dit fascinerende project op de voet via onze bouwupdates en mis niets van de laatste ontwikkelingen op de werf.

 

Bron: Gröna Lund, rcdb
Foto: coasterblog.se