Gigantische animatronics in opbouw voor nieuwe Jurassic World-darkride in Universal Beijing

Het Universal Beijing Resort opent pas in 2021 haar deuren, maar beetje bij beetje worden meer details bekendgemaakt over de attracties. Eén van de attracties waar tot voor kort niets over bekend was, is de grootschalige Jurassic World-darkride. Op sociale media zijn foto’s verschenen van niet alleen de voertuigen, maar ook de grootschalige animatronics in de attractie.

 

Het was al langer bekend dat het gloednieuwe Universal Beijing Resort, dat komend jaar opent, een themagebied rond de filmreeks Jurassic World ging krijgen. Naast de Mack Rides Suspended Powered Coaster is nu ook bekendgemaakt dat het gebied een grootschalige Jurassic-darkride gaat huisvesten. Dat is te zien op bouwfoto’s die op sociale media verschenen. Op deze foto’s zijn niet enkel de ritvoertuigen te zien, maar nog belangrijker zijn de gigantische dino-animatronics die daar worden geïnstalleerd.

De blauwe, moderne voertuigen rijden straks via een centrale rail doorheen het showgebouw. Op de foto’s zijn al verscheidene planten, bomen en enkele Jurassic-props te zien. Het lijkt ook dat Universal naast grote sets ook veel gebruik gaat maken van projectietechnieken. Maar de blikvangers van de attractie worden ongetwijfeld de gigantische animatronics. Op de bouwfoto’s zijn naast de grote Indominus Rex uit de eerste Jurassic World-film, ook een T-Rex (in opbouw) en een Ankylosaurus te zien. De verhaallijn achter de attractie is echter nog niet bekend.

Universal Beijing Resort opent in mei 2021 officieel haar deuren. Naast een themagebied rond Jurassic World, zijn er ook zones rond Kung Fu Panda, Transformers, Harry Potter en de Minions in aanbouw. Foto’s van de huidige stand van zaken bij de andere attracties vindt u hier terug.


Foto’s: scoop_universal (Twitter)