Gerstlauer bouwt in Yomiuriland voor het eerst een hangende achtbaan

Het Japanse pretpark Yomiuriland krijgt er een nieuwe rollercoaster bij. De achtbaan Space Factory werd in de laatste maanden opgebouwd in een indoorgebouw in het park. De nieuwigheid zal in 2021 geopend worden.

 

Yomiuriland kan in 2021 met Space Factory een gloednieuwe achtbaan aanbieden. De nieuwe achtbaan zal grotendeels haar parcours afleggen in een overdekte hal. Er is een klein stukje van de baan dat even buiten komt. In de laatste maanden werd deze rollercoaster al grotendeels opgebouwd.

 

Over de specificaties is momenteel nog niets bekend, maar een leuk feit is dat deze achtbaan gebouwd werd door de Duitse fabrikant Gerstlauer. Het was voor dit bedrijf de allereerste Inverted Coaster die ze fabriceerden waardoor er nu een nieuwe speler op de markt is die dit type achtbaan kan leveren.

 

Gerstlauer is voor het park alvast geen vreemde, want ook de vorige achtbaan die geopend werd in 2016 werd door dit bedrijf gebouwd. Het betreft een Spinning Coaster, die de naam Spin Runway draagt. Ook deze baan werd in een overdekt gebied gebouwd.

 

Foto: christmas_pocha