Eerste nieuwe trackdelen voor Shaman komen aan in Gardaland

In het Italiaanse pretpark Gardaland zijn de eerste nieuwe trackdelen aangekomen voor de achtbaan Shaman. Het gaat om een gelijkaardige achtbaan als de Python in de Efteling. Shaman zal nu ook dezelfde nieuwe achtbaantrack krijgen zoals Python in 2018 kreeg.

 

Dagenlang hielden de werken bij Shaman in Gardaland de pretparkfans in de ban. Op foto’s en filmpjes was te zien hoe grote stukken track van de rollercoaster verwijderd werden. Hierdoor werd meteen de vraag gesteld of de achtbaan afgebroken zou worden of misschien een “Python-behandeling” zou krijgen.

Het was uiteindelijk onze redactie die het heuglijke nieuws kon brengen dat Shaman niet gesloopt zou worden. “Gardaland zal een deel van de bestaande track vervangen met moderne nieuwe track die voldoet aan de huidige normen van vandaag”, aldus Gardaland. Dit wil zeggen dat Shaman dezelfde behandeling zal krijgen als Python in de Efteling.

“Alle supports van de attractie, waarop de track vasthangt, blijven dezelfde. De lay-out van de achtbaan zal dus niet wijzigen”, verduidelijkte Gardaland zich verder. “Momenteel zijn we met de grootste voorzichtigheid bezig alle oude trackdelen van Shaman te verwijderen en bereiden we de komst van de nieuwe track voor”, aldus het park nog in november. Om de track af te breken gebruikte Gardaland drie grote kranen en geavanceerd gereedschap die het staal konden doorknippen.

Ondertussen zijn nu ook de eerste nieuwe trackdelen aangekomen in Gardaland. Het gaat om dezelfde groene kleur die de achtbaan momenteel ook al had. Ook hetzelfde tracktype wordt gebruikt als bij de vernieuwd Python in de Efteling. Het was de Italiaanse fansite Gardaland Park Fan Page die foto’s kon maken van de nieuwe baandelen.

Shaman

Shaman opende in 1985 als Magic Mountain. De achtbaan lijkt wel een kloon te zijn van Python in de Efteling, maar is net iets minder lang. De naam Shaman kreeg de achtbaan in 2017, toen werd het thema van de achtbaan gewijzigd en kwamen er VR-brillen op. Deze werden een jaar laat echter weer verwijderd, maar de naam Shaman bleef.

Shaman heeft een hoogte van 30 meter en een lengte van 700 meter (dat is 50 meter korter in lengte, maar wel een meter hoger dan Python). De topsnelheid die bereikt wordt is 70 km/u en dat is 5 km/u trager dan Python. Tijdens de rit gaan inzittenden doorheen vier inversies: een dubbele looping en een dubbele kurkentrekker.

 

Foto’s: Gardaland Park Fan Page