Werken aan Plopsaqua Hannuit-Landen vergevorderd

De bouw van Plopsaqua Hannuit-Landen blijft vooruitgaan. Het waterpark wordt het tweede aquapark van de Plopsa Group. De glijbanen waren al een tijdje klaar, maar nu is er ook hard gewerkt aan de thematisering in het zwembad.

 

De Plopsa Group begon in december 2019 aan de bouw van haar nieuwe waterpark Plopsaqua Hannuit-Landen. Dit park is gelegen in beide gemeentes, op de grens tussen Vlaanderen en Wallonië. Net zoals in Plopsaqua De Panne zijn ook hier recreatie- en sportfaciliteiten gecombineerd. Het zwembad zal fungeren als nieuw stedelijk zwembad voor de steden Hannuit en Landen. Het zwemcomplex bevat zowel een 25 meterbad met acht banen als een instructiebad met vier banen.

Daarnaast is er uiteraard ook het grote recreatieve gedeelte met onder andere drie glijbanen, een golfslagbad, een wildwaterbaan, bubbelbaden en een buitenzone. Dit recreatieve deel zal volledig gethematiseerd worden naar Maya de Bij en Bumba.

Ondertussen zijn de werken aan het zwembad vergevorderd. Al heel wat decoratie-elementen zijn geplaatst en een groot deel van het schilderwerk is voltooid. Plopsaqua Hannuit-Landen heeft een prijskaartje van in totaal 25 miljoen euro. De opening was voorzien voor het najaar van 2020, maar momenteel zijn alle zwembaden in België gesloten vanwege de lockdown. Naargelang de toestand met het coronavirus zal Plopsaqua Hannuit-Landen nog dit jaar openen of worden uitgesteld naar volgend jaar.

 

De volledige opbouw van het zwembad kan je hier volgen.

 

Foto’s: Plopsa