Vier nieuwe creaties voor Puy du Fou España in 2021

Het familiepark Puy du Fou España wordt vanaf volgend jaar een stuk groter. Minder dan 2 jaar na de opening van Spanje’s grootse avondvoorstelling “El Sueño de Toledo”, wordt het Spaanse park van Puy du Fou uitgebreid met een nieuwe wereld van maar liefst 30 hectare. Met nog 151 dagen tot officiële opening, onthult Puy du Fou España de verhalen achter de grote shows die opgevoerd gaan worden in het hart van de natuur, op nog geen uur rijden vanaf Madrid. Vanaf 27 maart 2021 kunnen bezoekers van het non-mainstream familiepark een grote reis te maken door de geschiedenis van Spanje, met voorstellingen die een combinatie zijn van lokale legendes en echte gebeurtenissen.

 

Een uniek concept, made in France

In maart van het komende jaar kunnen bezoekers van Puy du Fou España ontdekken dat alle ingrediënten van de Franse succesformule zijn vertaald naar het Spaanse park; van de grootse en ontroerende voorstellingen en architectuur van de authentieke historische dorpen tot aan het respect voor de lokale natuur. Dankzij de 43 jaar creatieve ervaring van Puy du Fou is het concept een wereldwijd voorbeeld geworden en heeft het park talrijke internationale prijzen gewonnen. Al meer dan 3 jaar is Puy du Fou de introductie van dit nieuwe, magische project aan het voorbereiden.

 

Reis door de Spaanse geschiedenis in vier grote shows

In het natuurpark van 30 hectare vinden er dagelijks 4 grote voorstellingen plaats:

 • El Ultimo Cantar: tijdens een epische en emotionele 360° show wordt het ongelooflijke verhaal van Sid Campeador verteld. Deze Spaanse held inspireert heel het land met zijn Iberische ridderlijkheid;
 • A Pluma y Espada: een adembenemend en wervelend avontuur dat bezoekers aan de hand van de opstandige Lope de Vega meeneemt, die een uiterst gevaarlijk complot moet verijdelen;
 • Cetrería de Reyes: een hemelse steekspelwedstrijd begint tussen de Kalief en een Castiliaanse ridder, die met elkaar bevriend zijn door hun gedeelde passie voor de mooiste vogels. Honderden roofvogels vallen uit de lucht, die de hoofden van de toeschouwers in een sensationeel luchtballet zullen kussen;
 • Allende la Mar Oceana: in 1492 gaan de bezoekers aan boord van de Santa Maria in opdracht van de beroemde Christoffel Columbus, die hen meeneemt op zijn onzekere odyssee naar de Nieuwe Wereld.

 

Vier historische Spaanse dorpen middenin 30 hectare natuur

Tussen de voorstellingen door kunnen bezoekers genieten van de natuur tijdens een wandeling over de prachtige paden die het landschap rond Toledo doorkruizen. Een echte openbaring, een bezoek aan Puy du Fou España is ook meteen een wandeling in het hart van de natuur; ondertussen kom je ambachtslieden, winkels en restaurants tegen die de volgende vier historische dorpen tot leven brengen:

 • L’Arrabal: voor de Puerta del Sol, aan de voet van de muren, bereiden de kooplieden met hun gegrilde specialiteiten op deze middeleeuwse markt een ode aan de Spaanse gastronomie;
 • La Puebla Real: aan de voet van het “Castillo de Vivar”, het immense kasteel waarin het spektakel “El Ultimo Cantar” is te zien, verwelkomt dit 13e-eeuwse dorp bezoekers in zijn smalle straatjes. Rond de Plaza de los Maestros tonen ambachtslieden in hun werkplaatsen hun vakmanschap;
 • La Venta de Isidro: in deze 18e-eeuwse boerderij verzorgen de boeren hun dieren, verbouwen ze hun groenten en bereiden ze hun verse kazen waar je als bezoeker ook meteen van kunt genieten.
 • El Askar Andalusí: aan de rand van de “Cetrería de Reyes”-show hebben de Moren hun kamp opgezet waarin elke felgekleurde tent onderdak biedt aan ambachtslieden en speciale restaurants.

 

Een veelbelovend succes

Na twee jaar groot succes met de grote nachtshow “El Sueño de Toledo”, de eerste show van Puy du Fou España, hebben al 120.000 bezoekers de grootste avondshow van Spanje kunnen bijwonen. De spectaculaire voorstelling was elke avond uitverkocht. Het artistieke model van de Puy du Fou heeft de harten van de Spanjaarden veroverd door de Spaanse geschiedenis op een spectaculaire en ontroerende wijze te vertolken, om zo de weg vrij te maken voor nieuwe voorstellingen van Puy du Fou España.

 

Praktische informatie Puy du Fou España

 • Seizoen 2021: 27 maart tot 1 november 2021;
 • Entree park + El Sueño de Toledo: volwassenen vanaf €41, kinderen vanaf €34;
 • Informatie en reserveringen via: puydufou.com/en of +34 925 63 01 35;