Uitgelicht: Jimmy Neutron’s Atomic Flyer – Movie Park Germany

Jimmy Neutron’s Atomic Flyer is een achtbaan met een bescheiden oppervlakte, maar zorgt toch voor heel wat fun. Deze achtbaan is van het type Family Suspended Coaster gebouwd door Vekoma. De achtbaan staat in het Nickelodeon gebied van het park. Het thema werd gebaseerd op de serie The Adventures of Jimmy Neutron: Boy Genius.

 

 

Jimmy Neutron’s Atomic Flyer werd in 2007 een grote uitbreiding voor het Nickelodeon gebied Nickland in Movie Park Germany. Deze achtbaan is van het type Family Suspended Coaster (FSC) en was de eerste die het nieuwe treintype met heupbeugels kreeg. Het Nederlandse bedrijf Vekoma stond in voor de bouw.

Deze achtbaan heeft een hoogte van 13 meter en gebruikt een bandenlift voor je aan de rit begint. De lengte van de achtbaan is 294 meter. Een ritje op de baan duurt amper 48 seconden, maar wordt tweemaal afgelegd op rustige dagen.

Wie een ritje wil maken moet tenminste 0,95 meter groot zijn om begeleid een ritje te maken en 1,30 meter om alleen plaats te nemen in het treintje waar 16 personen in kunnen.