Time Machine the Coaster aangekomen in Nederland

Volgend jaar mogen we een gloednieuwe rollercoaster verwachten op de Nederlandse kermissen. Het gaat om Time Machine the Coaster die aangekocht is door de Nederlandse exploitant Buwalda. De achtbaan was al een tijdje klaar en is nu naar Nederland gebracht.

 

Met een jaar en half vertraging is het eindelijk zo ver. De gloednieuwe rollercoaster van de Nederlandse exploitant Buwalda is aangekomen in Nederland! De attractie werd opgebouwd en stond lange tijd bij de fabriek van Reverchon in Samois-sur-Seine, een dorp op een uurtje rijden ten zuidoosten van Parijs in Frankrijk. Daar bleef de achtbaan heel deze zomer staan. Begin november kwam deze naar Nederland en ondertussen is die volledig opgebouwd in Weert. Verwacht wordt dat de achtbaan haar eerste kermissen zal aandoen in 2021, twee jaar later dan oorspronkelijk gepland.

 

Het gaat om een vernieuwing van de bekende Wilde Muis achtbaan. Het belangrijkste verschil met de traditionele Wilde Muis achtbaan is dat de dubbele bocht na de first drop vervangen is door een Horse Hoe element, dit is een soort grote schuine gehelde bocht die voor meer dynamiek zorgt tijdens de rit. Ook beginnen de karretjes sneller te draaien. Verder is er heel wat veranderd op vlak van techniek.

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de nieuwe achtbaan ook een gelanceerde lifthill zou gaan bevatten zoals Heidi The Coaster van de Duitse exploitant Schneider die vorig jaar op Oktoberfest in première ging, maar dit speciaal kenmerk werd wegens de kosten vervangen door een traditionele liftheuvel.

De achtbaan bereikt een snelheid van 57,6 km/u en is 13 meter hoog. De track van 430 meter heeft een oppervlakte van 42 op 20,5 meter. Een ritje op de rollercoaster duurt 140 seconden, wat meer dan 2 minuten is.

Met de nieuwe spinning coaster heeft Buwalda nu terug 6 achtbanen in haar collectie. Hiermee is Buwalda een van de grootste exploitanten in Europa op gebied van achtbanen. Ook de hangende achtbaan Euro Coaster, de Wilde Muis-achtbanen Magic Mouse en Spinning Coaster en de kinderachtbanen Crazy Clown en Familie Achtbaan zijn in handen van Buwalda. In het verleden had de exploitant ook verschillende andere rollercoasters zoals de Spinning Coaster XXL, London City Coaster, Crazy Mouse en de Big Roller Coaster.

De Franse fansites EDBattraction en Coasterrider gingen deze zomer op bezoek bij de fabriek van Reverchon en testten de gloednieuwe attractie toen al uit. Een video van de rollercoaster kan je hieronder bekijken.

 

Foto: Kermisclub.nl (Peter)