Thrillride Robotix in première gegaan

De Duitse exploitant Sascha Lengner pakt uit met een nieuwe thrillride Robotix. De attractie ging onlangs in première in het tijdelijke pretpark Bliede Park in Emden. Het gaat om een Move It 24 die gebouwd werd door de Nederlandse fabrikant KMG.

 

Ook in tijden van het coronavirus kunnen we af en toe met goed nieuws voor de kermiswereld naar buiten komen. De Duitse exploitant Sascha Lengner pakte uit met Robotix – Battle of the Titans in het tijdelijke pretpark Bliede Park in de Duitse stad Emden. De attractie ging daar in première bij de opening op 22 oktober om 14u.

De attractie is een samenwerking tussen de Nederlandse fabrikant KMG die de attractie bouwt, het Nederlandse bedrijf Studio Alex Pijl die instaat voor de grafische kant van de attractie en de Duitse exploitant Lengner die de attractie aankocht.

Het gaat om een attractie van het type Move It 24. De Move It is een molen met 24 zitplaatsen die een drieassige beweging maakt. Door de spectaculaire uitstraling en speciale bewegingen is de Move It uniek in zijn soort. De Move It 24 is gebouwd op één middenbouwwagen. De opbouwtijd van deze attractie bedraagt 3 à 4 uur met 3 personen. In totaal is het gevaarte 28 ton zwaar en de attractie heeft een oppervlakte van 15,3 op 13,4 meter nodig. De capaciteit is 800 personen per uur.

 

Bron & foto’s: KMG Europe BV