Sfeerverslag: Erlebnispark Tripsdrill – 24 september 2020

De wekker gaat vroeger dan we gewend zijn tijdens een vakantie maar vandaag gaan we een nieuw park ontdekken! Tripsdrill stond al even op mijn to-do lijstje maar nu kunnen we het park eindelijk afstrepen. Nadat we de Duitse ochtendspits getrotseerd hebben, kwamen we iets voor opening aan bij het park. Er stond amper iemand op de parking dus het zou opnieuw een rustige dag gaan worden.

 

Van op de parking heb je prachtig zicht op de twee nieuwste aanwinsten van het park: Hals-über-Kopf en Volldampf. We kozen dan ook om hier onze dag te starten, samen met de meesten die aanwezig waren bij opening.  Het duurde dan ook niet lang of we konden van ons eerste ritje op de nieuwe Vekoma STC, Hals-über-Kopf, genieten. We kozen voor een ritje front want bij een Suspended Coaster geeft dit toch het beste zicht op de baan. Al snel waren we terug in het station en wat een baan is me dit toch als je dit vergelijkt met de oude Vekoma SLC’s! Soepel het ganse parcours door, geen onaangenaam gerammel en met de nieuwe beugels is dit een plezier om te beleven. Dit vroeg direct om nog een ritje en van de operators mochten we gewoon instappen in een andere lege rij! Dit moesten ze ons geen tweemaal zeggen! In dit gebied staat nog een andere Vekoma achtbaan, namelijk de 2de nieuwigheid Volldampf. Deze Vekoma Family Boomerang kennen we al vanuit verschillende andere parken. Onder meer Raik in Phantasialand en Tweestrijd in Wildlands Emmen. Dit is een leuke nieuwigheid voor de kleineren onder ons. Deze heeft ook ietsje andere beugels, wat het voor mij wel aangenamer maakt. We keerden terug op onze stappen en kwamen langs de droptoren van het park. Deze is in de vorm van een boom en valt dan ook iets naar voor net voor de laatste drop. Speciaal is het zeker, mooi aangekleed ook maar qua ritbeleving toch niet zo speciaal.

Wat wel snel opviel in het park was de aankleding. Alles is mooi aangekleed, van de wachtrijen tot de algemene gebieden. We liepen verder door het park en zagen al heel wat kleinere rides die zich eerder op de kinderen richtten. Onze aandacht viel al snel op de Höhenflug. Deze Gerstlauer SkyFly was de eerste voor Lies maar blijkbaar was het voor de meesten die een ritje maakten samen met ons de eerste keer. Ik was de enige die erin slaagde om verschillende volledige rolls te maken. Ik vind het nog steeds jammer dat we hiervan geen versie dichter bij huis staan hebben! Het volgende wat ons pad kruiste was de Zierer Tivoli “Rasender Tausendfüßler”. Een leuke Tivoli Large, maar meer niet. Deze worden wel langzamerhand zeldzamer, maar we vinden er gelukkig nog wel enkele in de buurt! We hadden geen kaart van het park bij de hand en liepen even richting de andere grote attracties. We kwamen in een doodlopend stukje van het park vol met kinderattracties. Leuk dat er ook een volledig parkdeel voor de kinderen is ingericht, maar voor ons was het natuurlijk niets speciaals. Uiteindelijk vonden we het pad richting de grote attracties en we waren net op tijd, binnen de kortste keren ging de logflume Badewannen-Fahrt zum Jungbrunnen open. Deze logflume brengt je in een badkuip naar de fontein der jeugd. De aankleding van de attractie is op z’n minst controversieel te noemen en zou bij ons nooit kunnen maar ik vond het wel grappig. De grote drop is ook lekker nat en zou nog leuker geweest zijn op een minder koude dag!

Tussen de logflume in, hebben ze nog een Gerstlauer Bobsled Coaster gebouwd. Ook hier weer is de wachtrij gevuld met zoveel dat te zien valt. Je zou het zo half jammer gaan vinden dat we er niet bij stil hoeven te staan om het allemaal goed te bekijken! G’sengte Sau is een hele leuke achtbaan die door, langs en over de logflume heen rijdt. Dit is een leuke versie van de Bobsled Coasters maar de beste blijft toch Van Helsing’s Factory in Movie Park Germany! De volgende achtbaan wachtte ons al op, namelijk Mammut! Deze woodie is gebouwd door het park zelf in samenwerking met lokale ambachtslui en Gerstlauer is ook hier terug door het park gecontacteerd en heeft de karretjes geleverd! Als je van buiten de attractie kijkt, lijkt de baan zeer soepel te rijden, maar eenmaal je er zelf inzit, merk je dat dit toch iets anders was. De ruwheid was op het randje af van het pijnlijke voor mij. Hier reden we toch geen bisnummertje op.

Hierna was het tijd voor de coaster die al langer mijn aandacht vestigde, nl. Karacho. Deze Gerstlauer Infinity Coaster was voor mij toch nog steeds de beste coaster die het park rijk is! Een zeer leuke lay-out met veel variatie en airtime, de eerste onzichtbare Heartline Roll gevolgd door de rolling launch kon bij mij echt gesmaakt worden! Het enige minpuntje van de baan is net voor de remmen. De knik die in de baan zit om je op de remsectie te krijgen na de laatste kurkentrekker vond ik wat pijnlijk. Maar deze was niet voldoende om mij van deze baan weg te krijgen, ik ging onmiddellijk voor een bisnummertje. Ook al was dit de enige attractie waar we even moesten wachten deze dag.

Ondertussen was de middag aangebroken en maakten we onze weg naar het sitdown restaurant van het park. Wat is er bekend in Duitsland? Schnitzels natuurlijk! Deze waren hier nu niet de beste, maar zeker wel lekker! Na deze pauze hadden we nog de wildwaterbaan in de buurt van Karacho niet gedaan, dus was dit onze eerste stop! Ook hier weer was de wachtrij heel goed gedecoreerd met een ganse geschiedenis van de wasmachines! De wildwaterbaan zelf was leuk en niet al te nat! Perfect voor het weer dat we die dag hadden! Ondertussen waren we zo dicht bij Karacho, ik kon de kans niet laten liggen om alsnog hier een extra ritje op te maken! Dan was het tijd om wat van de infills aan de tand te voelen. We maakten een ritje in de old timers en hier viel het op dat er zowel autootjes als paardenkoetsen rondreden! Origineel zijn ze hier zeker! Ook de wijntonnen leverden een gekke rit op! Hierbij in de buurt ligt ook het wijnmuseum, waar je met je inkomticket gratis een souvenir kunt ophalen. Je krijgt de keuze tussen een shotglaasje of een kinderglas. Wij brachten van elks een mee en die staan ondertussen mooi in de kast bij de andere souvenirs! Leuk dat dit in het ticket inbegrepen zit ook! Jammer genoeg is de rest van het museum momenteel afgesloten door de coronamaatregelen. Zo hebben we zeker nog een excuus om een volgende keer langs te komen!

Het was rond 15u ondertussen en we wilden nog het wildpark bezoeken dus kozen we ervoor om de andere attracties die het park rijk is voor een volgende keer te houden. We verplaatsten onze wagen en vatten de tocht van het wildpark aan. Hier werd onmiddellijk duidelijk gemaakt dat een deel van het park afgesloten was wegens de bronstijd van de herten. Dit was geen enkel probleem, want alsnog lieten vele herten zich gewillig zien aan de omheining van dat domein. Enkel spijtig dat we er niet door mochten lopen. De tocht zette zich dan verder vanaf de roofvogels en zo zagen we vele dieren. Onder meer de lynx, wolven, bruine beren en everzwijnen waren van de partij. De rondwandeling duurde uiteindelijk iets meer dan een tweetal uur en is zeker aan te raden! Het is wel niet overal even eenvoudig als je wat minder ter been zou zijn of met een kinderwagen op weg bent dus daar houd je best rekening mee.

In het algemeen was dit een topdagje. Een nieuw pretpark ontdekken is altijd leuk en dat was hier niet anders. Met het dierenpark erbij is dit zeker een park waar je met een gezin twee dagen kan spenderen! Ook wij komen hier zeker nog terug! Maar voor nu, op naar het volgende park op onze trip!