Nieuwe achtbaan Parc du Bocasse wordt Suspended Family Coaster

Het Franse pretpark Parc du Bocasse begon eind augustus onverwacht met graafwerken. In 2021 zullen we hier een nieuwe achtbaan kunnen ontdekken. Ondertussen blijkt dat het om een Suspended Family Coaster gaat van de Nederlandse fabrikant Vekoma.

 

Parc Du Bocasse blijft verder timmeren aan de toekomst. Ondanks de coronacrisis en de daarbij gepaarde sluitingsperiode en dus minder bezoekers, zal dit Franse pretpark volgend jaar uitpakken met een nieuwe achtbaan. Ondanks dat het park nog niet veel informatie bekend heeft gemaakt is het wel duidelijk dat de attractie komt te staan in het dinosaurus gebied.

Ondertussen kwamen ook de eerste trackdelen toe waardoor we meer informatie krijgen over welk type achtbaan het zal worden. Het blijkt om een Suspended Family Coaster te gaan van de Nederlandse fabrikant Vekoma. Dit wordt dus een achtbaan waarbij de achtbaantreinen onderaan de track hangen en de bezoekers los met hun benen hangen.

Gelijkaardige achtbanen kennen we van onder andere Jimmy Neutron’s Atomic Flyer in Movie Park Germany (Duitsland), Flight of the Pterosaur in Paultons Park (Engeland), Kvasten in Gröna Lund (Zweden), Orkanen in Fårup Sommerland (Denemarken) en Dragon Roller Coaster in Energylandia (Polen).

Ondertussen is er ook een lay-out gelekt. De getoonde lay-out is hetzelfde baanverloop als deze van Orkanen en Dragon Roller Coaster. Dit wil zeggen dat de first drop onder de grond zal gaan.

 

De bouwwerken van het nieuwe project kan je hier op de voet volgen.

 

 

Foto’s: Coaster Riders, coastersworld.fr (Ticatoc)