Mack Rides stelt hybride Spinning Seat treintje voor

Het Duitse bedrijf Mack Rides toont in een filmpje op YouTube haar nieuwste ontwikkeling: de Hybride Spinning Seat Train. Bij dit type trein wordt de trein uitgerust met achteraan een stoeltje dat om zijn as kan draaien. In het filmpje zien we hoe dit concept getest werd op de achtbaan Blue Fire in Europa-Park.

 

Bij Mack Rides werd het laatste nieuwe concepttreintje getest. Het bedrijf ontwikkelde een treintje waarbij een of meerdere karretje kunnen spinnen. Op deze manier bekomt men een zogenaamde hybride trein, omdat normale karretjes met draaiende karretjes gecombineerd worden. Men toonde in een filmpje het testen van deze speciale trein op de gelanceerde achtbaan Blue Fire in Europa-Park.

 

De ontwikkeling van deze trein heeft alles te maken met de bouw van een nieuwe Mack coaster in het Australische pretpark Dreamworld. Deze achtbaan zal een bijna copy van Blue Fire worden. Maar wat deze achtbaan echt anders maakt is het feit dat je niet in één keer gelanceerd zal worden. Het treintje zal via een schuifsysteem naar de lanceerstrook gebracht worden en in driemaal gelanceerd worden. De eerste maal voorwaarts, de tweede maal achterwaarts, waarbij je een hoge spike op gaat, om vervolgens opnieuw voorwaarts gelanceerd te worden en het volledige parcours af te leggen.

 

Het laatste karretje van deze achtbaantrein zal ook kunnen spinnen. Om dit aangenaam te laten verlopen, wordt er gewerkt met een magnetisch systeem, waardoor de draaisnelheid kan geregeld worden. Het zal in de toekomst ook mogelijk zijn om deze aanpassing door te voeren op alle bestaande Mack achtbanen met dit soort treintjes.

Eerder bouwde Mack Rides ook al treintjes die volledig bestaan uit draaiende bakjes, denk maar aan Time Traveler in Silver Dollar City en de nieuwe achtbaan die volgend jaar geopend zal worden in Plopsaland De Panne.

 

Ook voor dit type achtbaan, dat men de Extreme Spinning Coaster noemt, werd eerst een test uitgevoerd op Blue Fire.

 

 

Bron en foto: Mack Rides