Loslopende honden bijten Guanaco’s dood in Zoo Planckendael

Er komt treurig nieuws uit Zoo Planckendael. De dierentuin kreeg ongewenst bezoek van drie loslopende honden. Ze konden op nog onbekende wijze in het park raken en ze beten twee guanaco’s dood. Dit voorval gebeurde afgelopen week. De politie heeft een onderzoek gestart.

 

Toen de verzorgers van het dierenpark ‘s ochtends het park betraden zagen ze de honden nog in het park rondlopen. Het ging over drie labradors die ze makkelijk konden vangen. Ze waren namelijk niet agressief ten opzichte van de verzorgers. De indringers beten echter wel twee guanaco’s dood. Een guanaco is een wilde lama uit Zuid-Amerika.

De politie heeft de honden meegenomen en stelde een onderzoek in. De honden zouden volgens reacties op social media vaak gespot worden in de omgeving. Of dit ook klopt moet men nog verder onderzoeken.

Ondertussen zijn de drie guanaco’s die het incident overleefden bekomen van de schrik en kunnen ze weer buiten rondlopen. Ook al gaat het hier niet om een bedreigde diersoort, toch blijft dit voorval bijzonder spijtig.

 

Bron: VTM

Foto: © Themeparkfreaks