Idlewild & SoakZone sluit enkele klassieke attracties

Opmerkelijk nieuws uit Idlewild & SoakZone, een Amerikaans pretpark. Nadat zusterparken Kennywood en Lake Compounce al de sluiting van enkele attracties aankondigde, kondigt ook dit park uit de Parques Reunidos Group aan afscheid te nemen van enkele klassiekers. Is dit toeval of is de groep aan een besparingsronde bezig?

 

Idlewild & SoakZone kondigt net als zusterparken Kennywood en Lake Compounce de sluiting aan van enkele klassieke attracties. Het park vertelt dat men dit doet na een onderzoek naar duurzaamheid, capaciteit, kosten en populariteit van de attracties. Maar het lijkt er op dat Parques Reunidos na de coronacrisis energieverslinders en attracties met een behoorlijke onderhoudskost probeert te verwijderen.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Idlewild Park (@idlewildpark)


 

De eerste attractie waarvan het park afscheid neemt is Rainbow Wheel, een bescheiden reuzenrad. Deze attractie werd geopend in 1952. Ook het reuzenrad Ferris Wheel, dat geopend werd in 1984, verlaat het park. Bizar dat hier om twee gelijkaardige attracties gaat.

Als laatste verlaat ook het ballenbad Bubbling Springs, dat opende in 1983 ,het park, wat misschien nog het minst spijtige is.

 

Bron Idlewild

Foto: Themeparkfreaks