Futuroscope investeert de volgende vijf jaar 300 miljoen euro

Futuroscope is een pretpark gelegen in het Franse Chasseneuil-du-Poitou. Het park opende dit jaar zijn eerste achtbaan “Objectif Mars”. En we kunnen nu melden dat het niet bij deze achtbaan zal blijven. Het park zal tegen 2025 maar liefst drie nieuwe attracties, twee hotels en een nieuw restaurant openen.

 

Het nieuwe plan van Futuroscope is gebaseerd op twee belangrijke doelen. Het eerste doel is om meer bezoekers aan te trekken aan de hand van meer attracties. Het tweede doel is om bezoekers langer te laten verblijven in het park, vandaar de plannen voor hotels en restaurants. Ook een waterpark behoort tot de uitbreidingen dit het park wil doorvoeren.

 

We zullen starten bij het eerste deel, de nieuwe attracties en ook de vernieuwde attracties.

Volgende jaar zal er een nieuwe avondshow te zien zijn in het park, deze krijgt de naam La Clé de Songes. Tegen 2022 zou dan de eerste grote nieuwe attractie openen. “Tornado Hunters”. De attractie combineert scherm en live actiescènes op een dynamisch draaiende platform met 120 zitplaatsen. En natuurlijk zal het thema gaan over stormjagers die achter een tornado aangaan.

Ook in 2022 zal de 4-D Ice Age film veranderd worden. Ook Chocs Cosmiques zal vervangen worden en de attractie Kinemax zal vernieuwd worden.

Een jaar later zal dan de attractie Mystéres des Kubes vervangen worden door een nieuwe ervaring.

In 2024 opnieuw een grote nieuwe attractie geopend worden, deze komt in de plek van de huidige Jardin des Energies. De nieuwe attractie Mission Bermuda is een waterattractie met een belevingstunnel en verschillende drops doorheen een tocht in de gevaarlijke Bermudadriehoek. Er komen ook nieuwe activiteiten in de attractie L’arena Fun Xperiences.

En in 2025 zou er dan een nieuwe achtbaan komen, maar hierover is nog niet veel bekend. Het enige wat het park momenteel naar buiten heeft gebracht zijn de drie types waartussen ze nog twijfelen. Ofwel wordt het een interactieve achtbaan, een powered achtbaan of een suspended achtbaan.

Op naar deel twee, de faciliteiten.

In 2020 zou het hotel Station Cosmos en het Hyperloop restaurant moeten opengaan. Het restaurant is te vergelijken met het FoodLoop restaurant in Europa-Park. Een jaar later zou het 2de hotel Ecolodgee opengaan. In 2024 is er dan nog sprake van een waterpretpark met de naam AquaScope”

Meer over alles dat het park zal doen vind je hier terug

Bron & Foto Futuroscope