Familienerlebnis Drachental is klaar voor opening

Het nieuwe pretpark Familienerlebnis Drachental in de Oostenrijkse gemeente Wildschönau is klaar voor haar opening. Momenteel is het druk bezig met het testen van attracties. De opening van het park is gepland voor december 2020.

 

In de Oostenrijkse gemeente Wildschönau, in het district Kufstein/Tirol, is men druk bezig met het testen van de attracties. In het voorjaar van 2019 gingen de eerste werken voor een uitgebreid recreatiepark al van start. De afgelopen maanden werd er hard gewerkt en ondertussen zijn de eerste attracties klaar, getest en goedgekeurd door de T.U.V. Met het pretpark hoopt de gemeente Wildschönau naast wintersporttoeristen nu ook meer toeristen in de zomer aan te trekken. Hiervoor werd er 4 miljoen euro tegen het project aangegooid.

 

Attracties

Op de locatie Riedlhang in de wijk Oberau is een ambitieus avonturencentrum voor het hele gezin gecreëerd. Het paradepaardje is de Alpine Coaster met de naam “Toni’s Drachenritt”. Deze rodelbaan zal heel het jaar door gebruikt kunnen worden. Het bedrijf die de attracties maakt bleef lange tijd onbekend, maar het is de Duitse fabrikant Wiegand die de rodelbaan gebouwd heeft. De track en de gondels zien er anders uit dan de klassieke banen en gondels van Wiegand. Dit speciale tracktype werd ook al gebruikt in 2018 bij de nieuwe Rhönbob die geopend werd in het Duitse Ski- und Rodelarena Wasserkuppe.

Toni’s Drachenritt is 1.980 meter lang. Daarvan is 625 meter opwaarts en 1.355 meter naar beneden. Het volledige parcours, waarop 45 gondels kunnen rijden, is uitgerust met automatische magnetische remmen die de afstand tussen de bakjes moet kunnen garanderen. Ondertussen werd de attractie grondig getest en goedgekeurd door de T.U.V.

 

Naast Toni’s Drachenritt zal er deze winter ook een 4D-bioscoop en ijsbaan geopend worden. Deze lente moeten er ook nog een speelvijver, een wildwaterbaan, een kabelbaan en een kinderrijschool geopend worden.

Rond het restaurant “Toni’s Alm”, waar ook de kaartverkoop voor de attracties zal plaatsvinden, zal er een Bag-Jump, motorparcours, hindernissenparcours en een voetbalveld komen. Zo zal het recreatiepark een breed gamma aan attracties en activiteiten kunnen aanbieden die het hele jaar door gebruikt kunnen worden.

Er komen echter ook enkele seizoensgebonden faciliteiten. In de winter is er de mogelijkheid om te schaatsen, nachtskiën en er zal ook een kinderskischool aanwezig zijn. Wie de voorkeur geeft aan meer actie kan gebruik maken van de kartbaan of de twee skihellingen, die zowel voor gezinnen als voor gevorderde skiërs zijn ontworpen.

 

Zomertoerisme

De verantwoordelijken van het project, namelijk de toeristische dienst van Wildschönau en de gemeente Wildschönau, hopen dat dit project een sterke impuls zal geven, vooral voor het zomertoerisme in de regio. “Er is hier nog onbenut potentieel”, zeiden de planners bij de presentatie van het bouwproject in 2019.

Tijdens het openingsjaar worden er 45.000 gasten verwacht. Later moet dat zelfs zo’n 100.000 bezoekers per jaar worden.

 

Bron: Wildschönau