Eerste trackdelen van nieuwe rollercoaster Djurs Sommerland zijn geplaatst

Het Deense pretpark Djurs Sommerland is bezig met de bouw van een nieuwe Powered Coaster. Deze komt te liggen in een nieuw gethematiseerd dinosaurusgebied. Het gebied en de achtbaan zullen openen in 2022. Ondertussen werd de eerste track geplaatst!

 

Bij het afscheid van de bootjesattractie Jungle Safari in 2019 werd bekendgemaakt dat een nieuwe grote attractie haar plek zou innemen voor 2021. Deze plannen zijn door de huidige situatie jammer genoeg gedwarsboomd, vertelt het park op sociale media. Het park hoopt de nieuwigheid in 2022 in gebruik te nemen.

In de zomer van 2020 doken de eerste foto’s van de bouwwerf op. Niet veel later bleek de nieuwe achtbaan een Powered Coaster te worden van de Duitse fabrikant Mack Rides. In september kwamen de eerste trackdelen aan en ondertussen zijn de eerste trackdelen geplaatst. Veel meer details over de rollercoaster werden voorlopig nog niet bekendgemaakt.

Djurs Sommerland bouwt sinds 2008 geregeld een nieuwe rollercoaster. Zo kwam Piraten bij in 2008, dit is een Intamin Mega-Lite rollercoaster. In 2011 werd de Mack Rides watercoaster Skatteøen geopend. In 2013 opende de gelanceerde achtbaan Juvelen die gebouwd werd door Intamin. In 2015 kwam er een familieachtbaan bij met Vilde Hønsejagt gebouwd door Zierer. In 2017 mocht Intamin opnieuw een achtbaan bouwen, deze keer was het hangende achtbaan met de naam DrageKongen. De laatste toevoeging is de kinderachtbaan Jungle Rally gebouwd door Zierer in 2018.

 

Het volledige project van de nieuwe Powered Coaster kan je hier op de voet volgen.

 

Foto’s: Djurs Sommerland