Bouw je eigen indoor pretpark in nieuw computerspel

Indoorlands is een computerspel dat zich voor het eerst volledig concentreert op het bouwen en ontwerpen van overdekte themaparken. Het nieuwe spel werd ontwikkeld door de Duitse gamemaker Pixelsplit uit Frankfurt. De pc-versie is momenteel al beschikbaar, maar bevindt zich nog in een Early Access-fase. Binnenkort zal het spel eveneens uitgebracht worden voor diverse spelconsoles en zelfs smartphones.

 

Er zijn inmiddels al heel wat pret- en dierenparksimulatiegames op de markt. De bekendste zijn allicht Rollercoaster Tycoon en Planet Coaster, maar liefhebbers kunnen zich ook vergrijpen aan Parkitect, Planet Zoo en inmiddels dus ook aan Indoorlands.

Het was alvast nooit evident om indoorzones te maken in pretparkgames, maar daar komt verandering in. Indoorlands legt net de focus op het ontwerpen en beheren van indoor pretparken. Er zijn veel verschillende attracties, decoratieve objecten en haltypes beschikbaar. Dit resulteert in een oneindig aantal mogelijke combinaties om op een zekere manier je eigen park in te richten.

Net als bij andere bekende pretparksimulaties zullen spelers in Indoorlands hun attracties virtueel kunnen uitproberen. Het is zelfs mogelijk om je eigen draaiprogramma’s van de attracties in te stellen en op te slaan.

 

De game bevindt zich momenteel in een Early Access-fase in. Geïnteresseerde spelers kunnen zo de game vóór de officiële release tegen een lagere prijs kopen via het softwareportaal Steam. De vroege versie is beschikbaar voor 11,99 euro, terwijl de releaseversie 18,99 euro kost. Wanneer een definitieve versie precies zal verschijnen is nog onduidelijk, maar volgens het softwareportaal Steam moet dat nog in 2020 zijn.

Bronnen: Steam, Pixelsplit
Foto’s: Pixelsplit