Zweedse exploitant koopt grote Duitse achtbaan over

Een Zweedse exploitant heeft een grote nieuwe achtbaan aangekocht. Het gaat om een achtbaan van Duitse makelij, gebouwd door de fabrikant Zierer. De rollercoaster werd gedoopt tot Dino Adventure en moet in 2021 op de Zweedse kermissen in première gaan.

 

Groot nieuws voor de Zweedse kermisfanaten en achtbaanliefhebbers. De Zweedse exploitant Nöjesfältet Caravellen Tivoli heeft een nieuwe grote rollercoaster overgekocht. Het gaat om eentje van de Duitse fabrikant Zierer, die gedoopt werd tot Dino Adventure. De rollercoaster heeft een groene track en gele supports.

 

Veel details over de nieuwe aanwinst werd nog niet bekendgemaakt, maar vast staat dat het om een tweedehands exemplaar gaat. Het lijkt ook om een achtbaan van het model Flitzer te gaan, hier zijn er nooit veel van gemaakt. Van de bestaande overgebleven Flitzers is er maar 1 achtbaan die erg hard lijkt op deze achtbaan, namelijk de High Explosive van de Duitse exploitant Vorlop. Wie foto’s van beide banen naast elkaar legt, ziet dat de gelijkenissen treffend zijn.

 

Echter werd de verkoop noch bevestigd of ontkent door Vorlop. Het blijft dus nog even afwachten om welk exemplaar het juist gaat. High Explosive staat voorlopig ook nog gewoon vermeld op de website van de Duitse exploitant, die naast de Zierer achtbaan met de Alpen Coaster en Rock & Roller Coaster ook nog twee reizende Schwarzkopf achtbanen in handen heeft. De laatste keer dat High Explosive werd opgesteld was tijdens de Martinimarkt in Parchim in 2019.

Opvallend, enkele dagen geleden raakte bekend dat de man achter Nöjesfältet Caravellen Tivoli ook al de achtbaan Racing opkocht uit het Deense pretpark Bakken. Hier gaat het eveneens om een Zierer achtbaan van het model Flitzer. Al lijkt het er hier wel op dat de Racing naar het Zweedse dieren-, water- en pretpark Ölands Djur & Nöjespark zal gaan, welke de zelfde eigenaar heeft als Nöjesfältet Caravellen Tivoli. Een andere mogelijkheid is, is dat één van de achtbanen gebruikt zal worden om reserve onderdelen te hebben voor de andere achtbaan.

 

Bron: Nöjesfältet Caravellen Tivoli

Foto’s: Nöjesfältet Caravellen Tivoli, Vorlop