Warme Winter Weide nieuw tijdens 22e Winter Efteling

Efteling-bezoekers kunnen vanaf 16 november 11 weken lang genieten van de warme en winterse sferen van de Winter Efteling. Inmiddels gaat het attractiepark de 22e editie van de Winter Efteling tegemoet. Net als voorgaande jaren wordt het attractiepark omgetoverd tot een betoverende winterse beleving met feestelijke guirlandes, knisperende potkacheltjes en duizenden twinkelende lichtjes. Nieuw dit jaar is de Warme Winter Weide: een winterse weide met (deels overdekte) zitgelegenheid, horeca, merchandise en entertainment. Daarnaast zijn er Vreugdevuren waar bezoekers zich onder het genot van een hapje en drankje kunnen opwarmen. Ook een bezoek aan de Winter Efteling dient vooraf gereserveerd te worden, uiterlijk 19 oktober kunnen bezoekers tickets reserveren via efteling.com.

 

Winterse attracties

Tijdens de aankomende editie, waarbij de 1,5 meter maatregel nog steeds geldt, zullen het IJspaleis, de Langlaufbaan en de Winterse Illusies niet terugkeren. Dit jaar maakt het IJspaleis plaats voor de Warme Winter Weide op de Speelweide. Daarnaast is watercoaster De Vliegende Hollander net als vorig jaar geopend tot en met de kerstvakantie (3 januari 2021), wanneer de weersomstandigheden dat toelaten. “We zijn erg blij dat de Winter Efteling dit jaar weer plaats kan vinden, inclusief de mooie toevoeging van de Warme Winter Weide. Het Sprookjesbos is net als voorgaande jaren ‘s-avonds prachtig verlicht, er is wederom winters entertainment te zien en elke avond wordt afgesloten met de spectaculaire watershow Aquanura. In deze bijzondere tijden zijn we jammer genoeg genoodzaakt om aanpassingen te doen, maar we verwachten bezoekers zoals vanouds te betoveren met de winterse sfeer in het park”, vertelt Koen Sanders, directeur Commercie, Creatie & Ontwikkeling Efteling. 

 

Entertainment

Net als voorgaande jaren is ook dit jaar winters entertainment aanwezig tijden de Winter Efteling. Op doordeweekse dagen zingt een van de Sprookjesbosbewoners winterse liedjes op de Warme Winter Weide, waar in de weekenden De Lichtpuntjes (gospelgroep) te zien zijn. De bekende gezichten uit het IJspaleis, Vuurprins Kendrik en Sneeuwprinses Jelka, verwelkomen deze Winter Efteling alle bezoekers bij de Hoofdentree. Tijdens de kerstvakantie verwarmen Meneer en Mevrouw Tijd, bekend uit de theatershow CARO, (internationale) bezoekers met een muzikaal samenspel in het Carrousel Theater.

 

Oud en Nieuw

Ook dit jaar is het mogelijk om op een bijzondere manier de jaarwisseling in de Efteling te vieren. In plaats van een vuurwerkshow komt er een betoverende lichtshow die vanuit iedere plek in het park te zien zal zijn. Zo kan iedereen op bijzondere wijze het nieuwe jaar inluiden zonder in groepen bij elkaar te komen. Voor deze feestelijke avond zijn aparte tickets verkrijgbaar, die vanaf een later moment te reserveren zijn via efteling.com.