Toverland sluit nieuw spookhuis alsnog

In Nederland werden de teugels de laatste tijd al aangetrokken in verband met de huidige staat van de coronapandemie. Tot nu toe leek Attractiepark Toverland gespaard te zijn van maatregelen die hun volledige Halloween openstelling zou gaan tegenhouden. Dat blijkt nu toch anders te gaan lopen.

 

Op de avond van 13 oktober kondigde de Nederlands overheid nieuwe maatregelen aan. Het was tot dan onzeker of Toverland nog verder kon gaan met het halloweenevenement. De maatregelen die door de overheid getroffen werden, stelden het park alsnog in staat om, weliswaar met enkele aanvullende maatregelen, hun Halloween Nights te blijven organiseren. Vandaag kwam er alsnog slecht nieuws uit de bus. Het nieuwe spookhuis dat het park dit jaar voorstelde, Maison de la Magie, zal gesloten blijven. Wie reeds tickets gekocht had voor het spookhuis zal zijn geld terugkrijgen.

 

De locatie van Maison de la Magie bevindt zich buiten de parkgrenzen van Toverland en opereert onder een andere vergunning. Op basis van deze vergunning is het niet toegestaan om het spookhuis dit jaar nog te openen. Volgend jaar is het spookhuis wel van de partij.

 

Hieronder de volledige verklaring van het park:

 

Update Maison de la Magie

Eerder maakten wij bekend dat Toverland naar aanleiding van de persconferentie van 13 oktober geopend kan blijven. Ook kunnen onze Halloween-activiteiten (de Halloween Days en Halloween Nights) doorgaan.

Wel hebben wij vandaag helaas moeten besluiten om de deuren van onze nieuwe Haunted House-experience Maison de la Magie tijdens de resterende Halloween Nights van dit jaar gesloten te houden.

Maison de la Magie bevindt zich namelijk op een locatie buiten de parkgrenzen van Toverland en heeft dan ook een andere vergunning dan Toverland zelf.

Alhoewel bij Maison de la Magie ook het ‘Veilig Samen Uit’-protocol geldt en deze beleving dus net zo veilig is als de andere Halloween-activiteiten, is het op basis van de vergunning niet toegestaan om geopend te blijven.

Wij vinden het erg jammer dat wij ons nieuwe haunted house dit jaar niet meer aan onze bezoekers kunnen laten zien, maar nodigen iedereen graag uit om Maison de la Magie tijdens de Halloween Nights in 2021 te komen ontdekken.

Voor bezoekers die voor de aankomende Halloween Nights reeds een ticket voor Maison de la Magie hebben gekocht geldt dat zij het geld terugkrijgen. Over enkele weken maken wij hierover meer informatie bekend.