Stijgende coronacijfers: sommige parken sluiten nu al de deuren

De kleine Nederlandse parken De Waarbeek en Amusementspark Tivoli zetten hun seizoen na dit weekend al stop. Ook het Poolse Energylandia sluit het park eerder dan voorzien.

 

Na een relatief rustige zomer heeft het coronavirus Europa opnieuw in haar greep. De meeste Europese pretparken proberen van deze Halloweenperiode het beste te maken. Andere geven er nu al de brui aan en zetten het pretparkseizoen na dit weekend stop.

Het Nederlandse Amusementspark Tivoli zou volgende week nog open geweest zijn, maar het park laat in een mededeling weten dat het door een sluiting wil meewerken aan een niet verdere verspreiding van het virus.

Ook De Waarbeek liet verstaan na dit weekend niet meer te openen. Het park zou op 30 en 31 oktober nog het Halloweenevent Lost @ The Park organiseren, maar dat plan wordt geschrapt. Net als Amusementspark Tivoli probeert het park zo de verspreiding van het virus mee in te dammen. Beide parken zullen nu zondag 18 oktober voor het laatst open zijn tijdens dit seizoen.

Ook Speelparadijs Pannenkoekenhuis Voorst is gesloten. Een ritje op Panky’s Adventure is tot nader order onmogelijk.

Verder heeft ook het Poolse Energylandia via sociale media laten weten dat het park zal sluiten. Na vrijdag 16 oktober sluit het park haar deuren. Ook in Polen stijgen de coronacijfers razend snel. Normaal had het park komende week nog een Halloween Night gepland, maar nu dat het park zich in een rode zone bevindt was het genoodzaakt om vroegtijdig de deuren te sluiten. Verder wordt de volledige winteropening nu al geannuleerd. Ter compensatie zullen al gekochte tickets geldig blijven tot 25 juni 2021. Abonnementen worden verlengd met vijftig dagen.

Verder sluit ook het Poolse pretpark Zatorland eerder dan gepland de deuren.