SEA LIFE Blankenberge blijft op veilige manier open

Als gevolg van de nieuwe corona maatregelen die de overheid heeft opgelegd, moeten heel wat parken de komende maand de deuren sluiten. Dierenpark SEA LIFE Blankenberge heeft aanpassingen gedaan om op een veilige manier open te blijven. Zo kunnen bezoekers bijvoorbeeld nog steeds de 5 zeehondenpups in het zeehondenopvangcentrum bezoeken. Toegangsprijs werd evenredig bijgesteld.

 

Aangepaste looproute

SEA LIFE Blankenberge zal voorlopig nog open blijven aan de hand van een aangepaste looproute die enkel in het buitengedeelte plaatsvindt. Dat de binnenruimtes niet meer toegankelijk waren voor bezoekers, werd beslist tijdens de veiligheidsraad van 23 oktober. ‘’De veiligheid van onze bezoekers garanderen, blijft altijd onze hoogste prioriteit.’’ vertelt general manager Michael Hoogeveen. ‘’We hebben de looproute zo aangepast dat mensen nog steeds van een leuke ervaring kunnen genieten zonder zich onveilig te voelen.’’

 

Zeehondenopvangcentrum open

Het aquarium heeft een groot buitengedeelte, daarin bevindt zich ook het zeehondenopvangcentrum: het hart van SEA LIFE Blankenberge. De organisatie redt jaarlijks zo’n 40 zeehonden, die ze dan verzorgen en uiteindelijk weer vrijlaten in de Noordzee. Hier zal in het nieuw corona-proof concept meer nadruk op gelegd worden. Bovendien kunnen bezoekers in het buitengedeelte ook helemaal tot rust komen bij het aanschouwen van zeeleeuwen, otters en pinguïns.

 

Aangepaste prijs

SEA LIFE Blankenberge wil haar bezoekers op een eerlijke manier van het park laten genieten. Omdat momenteel enkel het buitengedeelte open kan, heeft het park beslist de inkomprijs te verlagen naar 9,5 euro. Bezoekers die reeds een ticket hebben gekocht kunnen kiezen het verschil terugbetaald te krijgen of het verschil te doneren aan de zieke zeehondjes.