Robotix – Battle of the Titans wordt nieuwe Duitse thrillride

Heugelijk nieuws voor de kermisfanaten in deze onzekere COVID-19 tijden. De Duitse exploitant pakt dit jaar nog uit met een gloednieuwe thrillride. Het gaat om een Move It 24 die gebouwd wordt door de Nederlandse fabrikant KMG. De naam van de attractie is: Robotix – Battle of the Titans.

 

Ook in tijden van het coronavirus kunnen we af en toe met goed nieuws naar buiten komen voor de kermiswereld. De Duitse exploitant Sascha Lengner pakt uit met Robotix – Battle of the Titans. Het is een samenwerking tussen de Nederlandse fabrikant KMG die de attractie bouwt, het Nederlandse bedrijf Studio Alex Pijl die instaat voor de grafische kant van de attractie en de Duitse exploitant Lengner die de attractie aankocht.

Het gaat om een attractie van het type Move It 24. De Move It is een molen met 24 zitplaatsen die een drie-assige beweging maakt. Door de spectaculaire uitstraling en speciale bewegingen is de Move It uniek in zijn soort. De Move It 24 is gebouwd op één middenbouwwagen. De opbouwtijd van deze attractie bedraagt 3 à 4 uur met 3 personen. In totaal is het gevaarte 28 ton zwaar en de attractie heeft een oppervlakte van 15,3 op 13,4 meter nodig. De capaciteit is 800 personen per uur.

Ondertussen is de attractie aangekondigd voor de Gallimarkt in Leer. Daar moet de Robotix haar wereldpremière maken. Deze kermis start op 14 oktober 2020 en loopt tot en met 18 oktober 2020. Het is nog niet duidelijk of de Robotix op tijd zal klaar geraken.

 

Bron & foto’s: Robotix-Battle of the Titans