Puy du Fou opent reserveringen seizoen 2021

Vanaf vandaag is het mogelijk om reserveringen te maken voor het volgende seizoen (2021) bij het Franse themapark Puy du Fou, dat onlangs bij de TripAdvisor Travellers Choice Awards werd uitgeroepen tot het nummer 2 pretpark van de wereld. Het gaat dan om reserveringen voor de verschillende entreekaarten, overnachtingen in de themahotels in Cité Nocturne en voor de avondshow Cinéscénie, een anderhalf uur durend spektakel met meer dan 2.500 vrijwilligers op een 23 hectare groot toneel. Het nieuwe seizoen begint op zaterdag 3 april en belooft weer vol verrassingen te zitten.

 

Twee originele creaties en terugkeer van een bijzonder hardloopevenement

In 2021 is het Grand Parc maar liefst 176 dagen geopend en zal het avondspektakel Cinéscénie 31 keer plaatsvinden in de weekenden in de zomer. Volgend seizoen worden ook twee originele creaties geïntroduceerd, die binnenkort worden onthuld. Daarnaast zal het hardloopevenement ‘La Foulée des Géants’ na een jaar afwezigheid weer terugkeren naar het park. Op 9 oktober kunnen geschiedenis- en hardloopfanaten een heel bijzonder 11 kilometerlang parcours lopen waarbij ze sprongen in de tijd maken: van de start bij de Romeinse Arena, door het dorp van de Merovingen naar een Middeleeuws dorp waarbij je onderweg oog in oog komt te staan met Vikings, musketiers, ridders en hofdames.

 

Laatste weken huidig seizoen

Het non-mainstream familiepark Puy du Fou is nog tot 1 november open. Van ridders, Vikingen en paarden tot zwaardvechters, flamencodansers en roofvogels; alles komt voorbij in de artistieke shows van Puy du Fou. De voorstellingen vormen een combinatie van lokale legendes en echte gebeurtenissen waarbij romantiek, emotie en historie centraal staan. In de laatste weken van dit seizoen kan er ook iedere avond genoten worden van de grote originele creatie van 2020; ‘Les Noces de Feu’. Deze avondshow is een fantastisch spektakel waarbij dansers en gigantische decors uit de diepten van het meer opduiken en luchtspiegelingen tot leven komen. Eeuwige liefde wordt gevierd in een sprookje van water en vuur.

 

Binnenkort: Puy du Fou España

Na twee jaar groot succes met de grote nachtshow “El Sueño de Toledo” opent Puy du Fou España volgend jaar de deuren van een nieuwe wereld. Vanaf 27 maart 2021 kunnen bezoekers in Puy du Fou España een grote reis te maken door de geschiedenis van Spanje. In het 30 hectare natuurpark vinden er dagelijks 4 grote voorstellingen plaats en zijn er 3 historische dorpen te bezoeken. Tickets en verblijven voor Puy du Fou España en de nachtshow “El Sueño de Toledo”, zijn vanaf 27 oktober te boeken. Meer informatie op: www.puydufouespana.com  

 

Praktische informatie Puy du Fou

  • Seizoen 2021: 3 april tot 1 november 2021
  • Entree park: vanaf €37 (volwassene) of €27 (kind)
  • Overnachting in hotel + entree park: vanaf €62 per persoon
  • Informatie en reserveringen via: puydufou.com/en of +33 (0) 820 09 1010.
  • Hoe er te komen: Puy du Fou ligt op slechts 2,5 uur rijden van Parijs en de grote steden van Frankrijk. Voor gezinnen die aan de populaire kust van de Vendée verblijven, is Puy du Fou een populair dagje uit of een uitstekende tussenstop om de reis te onderbreken.
  • Lees meer over de COVID-19 maatregelen in het park: https://www.puydufou.com/france/nl/informatie-coronavirus-covid-19