Opening Plopsa Hotel wordt uitgesteld

Naar aanleiding van de verstrengde maatregelen die het Overlegcomité van de verschillende regeringen gisterenavond bekendmaakte, besliste de Plopsa Group om de opening van het Plopsa Hotel uit te stellen. Initieel zou het gloednieuwe hotel, met 117 spectaculaire themakamers, op vrijdag 23 oktober feestelijk haar deuren voor het grote publiek openen.

 

“Na afloop van de persconferentie gisterenavond kregen we een enorme toevloed aan vragen, bezorgdheden en annulaties van mensen die reeds een kamer hadden geboekt. Daarop hebben we, na rijp beraad en met pijn in het hart, beslist om de opening van het Plopsa Hotel uit te stellen. Het heeft voor ons geen zin om een investering van 25 miljoen euro op deze manier te openen. Uiteraard willen we ook de gezondheid van onze gasten prioriteit geven.”, aldus Plopsa-CEO Steve Van den Kerkhof.

 

Voor gasten die reeds geboekt hadden, wordt in onderling overleg een oplossing gezocht. Indien de huidige omstandigheden zich daartoe lenen, zal vrijdag 27 november de nieuwe openingsdatum worden. De Plopsa-parken blijven vooralsnog wel open onder een strikte beperkte capaciteit en met gesloten restaurants. Van den Kerkhof benadrukt wel nog dat er dringend extra steunmaatregelen vanuit de overheid nodig zijn: “De vele investeringen in het coronaproof maken van het park kosten ons handen vol geld en overstijgen de gekregen subsidies.”

 

Het toonaangevende Plopsa Hotel telt 117 themakamers waarvan 11 luxesuites met een doorgedreven thema van onder andere Samson & Marie, Kabouter Plop, K3 en Mega Mindy en 10 neutrale luxesuites voorzien van alle ruimte, weelde en comfort. De overige 96 standaardkamers hebben een neutraler, stijlvol theaterthema. De kamerprijzen zijn telkens inclusief parking, een uitgebreid ontbijtbuffet, ongelimiteerde toegang tot zowel Plopsaland De Panne, Mayaland Indoor als Plopsaqua De Panne tijdens het verblijf en een rijkelijk avondmaal. Daarnaast telt het Plopsa Hotel een ruim restaurant ‘Le Grand Buffet’ met aanpalend buitenterras, twee bars, drie hedendaagse vergaderzalen voor zakelijke bijeenkomsten en een beveiligde, ondergrondse parking. In de impressionante foyer prijkt bovendien een gedetailleerde plafondschildering van Maya de Bij. Naast Maya maken ook de verschillende andere Studio 100-figuren een prominent deel uit van het decor.

 

Het Plopsa Hotel, een investering van 25 miljoen euro, zou normaal op vrijdag 23 oktober voor het eerst haar deuren openen. De nieuwe openingsdatum staat gepland voor vrijdag 27 november.