Op stap in Zuid-Frankrijk deel 4: Luna Parc du Bassin & Luna Parc Lesparre Médoc

Niemand had het op voorhand kunnen voorspellen, maar toen het coronavirus COVID-19 toesloeg in heel de wereld, had dit erg grote gevolgen voor alles en iedereen. Natuurlijk werd ook de pretparkwereld en haar fans hard getroffen. Zo zagen Themeparkfreaks Jos, Lennert en Jonathan hun reis naar Amerika in het water vallen en als alternatief trokken ze gedurende 12 dagen er op uit in het zuiden van Frankrijk.

 

Daar bezochten ze een aantal pretparken, kermissen en een heleboel typische Zuid-Franse lunaparken. Dit zijn kruisingen tussen pretparken en kermissen die enkel in de zomermaanden geopend zijn. Vaak staan er enkele grote vaste attracties die worden aangevuld met een heleboel tijdelijke attracties die in de lente en herfst over de Franse kermissen reizen.

Heel de Franse zuidkust is gevuld met deze lunaparken en kermissen, maar ook aan de westkust zijn er enkele te vinden. Deze zijn er in alle maten en vormen. Van hele kleintjes die zich voornamelijk richten op kinderen tot erg grote die de ene spectaculaire attractie na de andere aanbieden.

Voor u er zelf op uittrekt, willen we jullie waarschuwen dat ze enkel geopend zijn in de avond, meestal tussen 8 uur ‘s avonds en 1 á 2 uur ’s nachts. Achteraf bleek het allemaal erg logisch te zijn, want overdag ligt iedereen aan het strand omdat het gewoon veel te warm is om actief bezig te zijn. In de avond koelt het af naar heerlijk T-shirt weer, ideaal om te ontspannen in de lunaparken!

 

Luna Parc du Bassin:

Het leuke aan de lunaparken is dat je ’s avonds, na de gewone pretparkbezoeken, gewoon verder kan jagen naar nieuwe rollercoasters! Zo belandden we in Luna Parc du Bassin in de stad La Teste-de-Buch. We werden voornamelijk door de rollercoaster naar daar gelokt. Het gaat over La Pomme van de exploitant William Ricordel. Verder vind je er een aantal thrill rides terug zoals Virus, de booster Pulsion, de Black Dream, de break dance Crazy Dance en een heleboel familieattracties.

Luna Parc Lesparre Médoc:

Luna Parc Lesparre Médoc ligt in een uithoek van de Franse kust. Niet zo ver weg van de rest van het land, maar wel gescheiden door een gigantische rivier die gevormd wordt door het samenvloeien van de Dordogne en de Garonne, waardoor je steeds wel minstens een uur moet rijden om hier te geraken. Dit afgelegen Luna Parc bevat een aantal interessante attracties, zoals de geweldige Jet Star van James Montalétang, een van de beste reizende rollercoasters die er is. Er is ook Pix Laser, een grote indoor shooter attractie. Er was ook nog een tweede achtbaan present met de Magic Pomme van Lafosse. Ook het schommelschip met staanplaatsen is de moeite waard om te vermelden!