Op stap in Zuid-Frankrijk deel 3: Walibi Sud-Ouest & Jacquou Parc

Niemand had het op voorhand kunnen voorspellen, maar toen het coronavirus COVID-19 toesloeg in heel de wereld, had dit erg grote gevolgen voor alles en iedereen. Natuurlijk werd ook de pretparkwereld en haar fans hard getroffen. Zo zagen Themeparkfreaks Jos, Lennert en Jonathan hun reis naar Amerika in het water vallen en als alternatief trokken ze gedurende 12 dagen er op uit in het zuiden van Frankrijk.

 

Walibi Sud-Ouest:

Walibi Sud-Ouest was voor mij persoonlijk nog het enige Walibi-park dat ik nog niet bezocht had. Dit park is een beetje anders dan de andere Walibi-parken omdat het sinds enkele jaren niet meer tot dezelfde overkoepelende groep behoort. Compagnie des Alpes verkocht het park enkele jaren geleden aan Aspro Parks, maar mocht wel de Walibi-licentie en -figuurtjes behouden.

Het is het kleinste van de vier overgebleven Walibi-parken. Het park is enorm groen met veel bomen, planten en bloemen kan je er terugvinden. Walibi Sud-Ouest heeft drie rollercoasters die we ondertussen allemaal wel kennen. De grootste is de Boomerang, een shuttle coaster waarbij de bezoekers in totaal zes keer overkop gaan, Scratch, een wilde muis achtbaan en Coccinelle, een Zierer Tivoli Large zoals we deze kennen vanuit Bellewaerde.

Verder kunnen hier meer typische Walibi-attracties teruggevonden worden, zoals een rapid river (de ronde bootjes), een log flume (de boomstammetjes), een shot & drop-toren, waterglijbanen, een piratenboot, 4D cinema, carrousel en vele andere attracties. Persoonlijk vond ik dit park veel potentieel hebben, maar het miste wel een aantal extra attracties. Dit tekort aan attracties wordt wel gecompenseerd door het naburige waterpark, net zoals Walibi Belgium het zwembad Aqualibi heeft. Dit waterpark hebben we niet bezocht, maar het zag er wel de moeite uit.

Jacquou Parc:

Jacquou Parc is zo’n parkje dat eigenlijk erg goed te combineren valt met Walibi Sud-Ouest. Het park heeft best wel wat oppervlakte, maar de attracties staan erg verspreid over het terrein. Een van de grootste troeven lijkt wel het waterpark te zijn dat gewoon centraal in het pretpark terug te vinden is en eveneens mee in de prijs zit. Wij waren hier vrij snel rond aangezien het park zich meer richt op jongere bezoekers.

Voor achtbaanfans zijn er drie rollercoasters terug te vinden, waaronder een wilde muis en een Big Apple achtbaan. De derde is Sombrero, een bizarre aangedreven achtbaan van Technical Park met draaiende karretjes die helaas vaker gesloten dan operationeel blijkt te zijn. Ook tijdens ons bezoek was de attractie gesloten.