Nieuwe mijlpaal bereikt bij bouw van achtbaan Tron in Walt Disney World

Walt Disney World bouwt in het Magic Kingdom park volop aan de gelanceerde achtbaan TRON Lightcycle / Run. Deze achtbaan, gemaakt door Vekoma, wordt een copy van de gelijknamige achtbaan in Disneyland Shanghai. Het laatste trackdeel werd vorig jaar al reeds geïnstalleerd, maar ondertussen is een nieuwe mijlpaal in de bouw van het project aangebroken.

 

Om de 50ste verjaardag te vieren van het Magic Kingdom park in het Walt Disney World Resort te Orlando wordt er volop gebouwd aan een gloednieuwe achtbaan. Deze achtbaan is een gelanceerde motorbike coaster die de naam TRON Lightcycle / Run draagt. De Nederlandse fabrikant Vekoma bouwde voorheen al een exemplaar van deze achtbaan in Disneyland Shanghai.

Eind vorig jaar werd reeds het laatste trackdeel geplaatst. Toch is de opening van de achtbaan nog niet nabij en deze staat pas gepland in 2022. De afgelopen maanden werd hard gewerkt aan het gebouw waar het grootste deel van Tron zal in gelegen zijn. Dit gebouw werd ondertussen ook volledig dichtgemaakt. Een kleiner deel van de gelanceerde achtbaan komt uit het gebouw, daar zal een grote iconische koepel over gebouwd werden. De bouwwerken voor de koepel gingen onlangs van start waardoor een nieuwe mijlpaal bereikt werd.

 

TRON Lightcycle/ Run wordt gebouwd naar het voorbeeld van Tron Lightcycle Power Run, een gelanceerde achtbaan gebouwd door de Nederlandse achtbaanbouwer Vekoma in Shanghai Disneyland gelegen in China. De achtbaan opende daar in 2016 en is volledig overdekt. Het parcours loopt ook voor een groot deel in het donker en er is gebruik gemaakt van verschillende lichteffecten om de achtbaanervaring nog specialer te maken. Tijdens de rit worden de bezoekers gelanceerd tot een snelheid van 95,4 km/u. Hiermee is Tron de snelste Disney achtbaan ter wereld. Het parcours van de achtbaan is 966 meter lang en 23,8 meter hoog. Hieronder kan je een virtueel ritje maken op de achtbaan.

 

Meer updates vindt u hier.

 

Foto: Walt Disney World News