Nieuwe achtbaan Monster bereikte hoogste punt in Gröna Lund

Het Zweedse stadspretpark Gröna Lund bouwt al enkele jaren aan een nieuwe Inverted Coaster van de Zwitserse achtbaanfabrikant Bolliger & Mabillard. “Monster”, de naam van de nieuwe aanwinst, dekt volgens de twee eigenaars van het park perfect de lading van deze gigantische monsteruitdaging. Ondertussen werd de lifthill volledig opgebouwd, waardoor het hoogte punt van de attractie bereikt is.

 

In het hart van de Zweedse hoofdstad Stockholm is men sinds 2018 bezig met de bouw van een nieuwe achtbaan van formaat. Het gaat over een Inverted Coaster van de Zwitserse fabrikant Bolliger & Mabillard. In december van 2019 werd de eerste track in het stationsgebouw geplaatst, deze is 8 meter onder de grond gelegen. Op 12 oktober, bijna een jaar later, werd het laatste stukje van de liftheuvel gebouwd waardoor het hoogste punt van de achtbaan op zijn plaats staat. Hiermee wordt een belangrijke mijlpaal bereikt.

 

Met een topsnelheid van 90 km/u razen bezoekers straks door de tunnel, over paden en langs gebouwen en attracties. De achtbaan gaat doorheen een volledig nieuw gebied, geïnspireerd op het Meatpacking District van New York City. Het hoogste punt bevindt zich op 34 meter hoogte en het parcours is 700 meter lang. Tijdens de rit gaan de bezoekers 3 keer overkop.

 

Voor het eerst in haar 137-jarig bestaan wordt er een grote nieuwe attractie opgebouwd wanneer het park geopend is voor het publiek. Vandaar dat de naam “Monster” uitstekend aanleunt bij de gigantische uitdaging om de bouw tot een goed einde te brengen.

Het achtergrondverhaal van de nieuwe achtbaan is gebaseerd op historische feiten uit Stockholm. Het metronetwerk van de Zweeds hoofdstad had eerst een geplande halte op het eiland waar Gröna Lund zich bevindt: Djurgården. Volgens het pretpark werd het metrostation verlaten door enkele mysterieuze omstandigheden die zich voordeden tijdens de bouw. Nu, tijdens de herontwikkeling van het park, is het oude station opnieuw opgedoken, samen met het “Monster” dat er zich schuilhoudt.

“De gebouwen lijken gemaakt te zijn van hout, maar niets is minder waar. De gebouwen zijn ontworpen om een achtbaan te dragen”, voegt Banker er nog aan toe. Ook vliegt “Monster” straks langs een gloednieuwe Biergarten, waar elke twee minuten een achtbaantrein met 24 bezoekers te spotten valt.

De opening van de nieuwe achtbaan staat op de planning voor komend jaar. Volg alle ontwikkelingen op de voet via onze bouwupdates.

 

 

Bron: rcdb // Foto: vanjeryge // Video: FABH Adventures