Leuven en Tienen hebben interesse om Mini-Europa te redden

Na 31 jaar, en meer dan 10 miljoen bezoekers, valt op 31 december 2020 definitief het doek over Mini-Europa. Het miniatuurpark moet plaats ruimen voor het Neo-project. Al komt er nu misschien een mogelijk redding uit onverwachte hoek want zowel Leuven als Tienen hebben interesse om Mini-Europa naar hun stad te halen.

 

Het miniatuurpark Mini-Europa is gelegen aan de voet van het Brusselse Atomium en stelt heel wat miniatuurgebouwen, gebaseerd op bekende gebouwen uit heel Europa, tentoon. Helaas moet Mini-Europa sluiten op 31 december 2020 nadat er geen nieuwe verlenging van het contract kwam met Brussels Expo. Het is een zware domper voor gedelegeerd bestuurder Thierry Meeus, die eerder ook al gedwongen werd het waterpark Océade te sluiten.

Maar nu is er misschien ook goed nieuws, want Thierry Meeus is volop in gesprek met verschillende steden om Mini-Europa een nieuwe thuis te kunnen geven. Onder andere de steden Leuven en Tienen hebben interesse.

“Mini-Europa is een icoon in België en ik denk dat iedereen daar ooit wel eens geweest is. Het zou wel leuk zijn als zo’n bekend themapark naar een kleinere stad als Tienen zou komen”, zegt Dave Froidcoeur van de Tiense Open VLD. Froidcoeur wil graag naast de Tiense suiker nog andere trekpleisters hebben.

Ook in Leuven is er interesse. Daar zou de oppositiepartij N-VA het project graag naar de stad zien komen. “Het is dan ook een echte trekpleister voor toeristen en Leuven zou een uitstekende, alternatieve locatie kunnen zijn” zegt gemeenteraadslid Debby Appermans. Voorts wijst ze op de troeven van de stad die gunstig zijn voor Mini-Europa. Zo ligt de stad centraal, is er uitstekend openbaar vervoer en komen er veel toeristen in de stad.

 

Bron: vrt