Fotoalbum: Nausicaá – augustus 2020

In de Noord-Franse kustgemeente Boulogne-sur-Mer kan je een bezoekje brengen aan een van Europa’s grootste zeeaquaria. Nausicaá wordt beschreven als een aquarium, maar ook als een centrum voor wetenschappelijk onderzoek. In 2020 bevat Nausicaá 17 miljoen liter zeewater (dat zijn ongeveer zeven Olympische zwembaden), enkele tientallen aquaria en terraria met ongeveer 580.000 zeedieren van over de hele wereld. Zo kunnen bezoekers zelfs een mantarog van dichterbij bekijken. De mantarog kan 8 meter lang worden en 1,8 ton wegen. Daarmee kaapt het de titel van grootste rog ter wereld weg. Nausicaá’s missie is om mensen de zee te laten ontdekken en ze beter leren te waarderen. Het heeft de bijzonderheid dat het tegelijkertijd leuk, educatief en wetenschappelijk is.