Bouwwerken houten achtbaan Leviathan volop bezig bij Sea World – Gold Coast

Het Australische SeaWorld park pakt uit met enkele nieuwigheden. De grootste investering zal Leviathan worden, een houten achtbaan van de Gravity Group en Martin & Vleminckx. Op enkele bouwfoto’s kunnen we zien dat de bouw al behoorlijk gevorderd is.

 

SeaWorld Gold Coast, gelegen in Australië, gaat enkele grote nieuwigheden openen. Het park opent onder andere de Topspin Vortex en de Starflyer Trident. Maar de grootste nieuwigheid wordt zonder twijfel Leviathan. Deze 1000 meter lange en 32 meter hoge houten achtbaan zal een snelheid gaan behalen van 80 km/u. De achtbaan werd ontworpen door de Gravity Group en zal gebouwd worden door Martin & Vleminckx. Wie in het achterste karretje plaatsneemt kan de rit achterwaarts beleven. 

 

 

Op enkele foto’s kunnen de vooruitgang van de bouw volgen. De opening is voorzien voor juni 2021.

Foto’s: The Theme Park Social Network