Adembenemende first drop geplaatst van Monster in Gröna Lund

Het Zweedse stadspretpark Gröna Lund bouwt al enkele jaren aan een nieuwe Inverted Coaster die de naam Monster draagt. Kortelings werd de lifthill volledig opgebouwd, waardoor het hoogte punt van de attractie bereikt is. Ondertussen werd een adembenemende first drop geïnstalleerd.

 

In het hart van de Zweedse hoofdstad Stockholm is men sinds 2018 bezig met de bouw van een nieuwe achtbaan van formaat. Het gaat over een Inverted Coaster van de Zwitserse fabrikant Bolliger & Mabillard die de naam Monster gekregen heeft.

In december van 2019 werd de eerste track in het stationsgebouw geplaatst, deze is 8 meter onder de grond gelegen. Op 12 oktober, bijna een jaar later, werd het laatste stukje van de liftheuvel gebouwd waardoor het hoogste punt van de achtbaan op zijn plaats staat. Ondertussen zit met niet stil in het park en is ook al de volledige first drop opgebouwd. Hierbij gaat de track tot vlak bij het water om dan rakelings over de grond weg te scheuren. Coasterblog.se deelde enkele mooie foto’s en deze wilden we graag met jullie delen.

Met een topsnelheid van 90 km/u razen bezoekers straks door de tunnel, over paden en langs gebouwen en attracties. De achtbaan gaat doorheen een volledig nieuw gebied, geïnspireerd op het Meatpacking District van New York City. Het hoogste punt bevindt zich op 34 meter hoogte en het parcours is 700 meter lang. Tijdens de rit gaan de bezoekers 3 keer overkop.

 

De opening van de nieuwe achtbaan staat op de planning voor komend jaar. Volg alle ontwikkelingen op de voet via onze bouwupdates.