Silverwood Theme Park pakt uit met Single Rail Coaster van RMC

Er is groot nieuws naar buiten gekomen over het Amerikaanse pretpark Silverwood Theme Park. Zij hebben namelijk aangekondigd om in 2021 een nieuwe achtbaan te openen. Het gaat over een Single Rail Coaster van de Amerikaanse fabrikant RMC die in het teken zal staan van vliegtuigstuntshows.

 

Het Amerikaanse pretpark Silverwood Theme Park, gelegen in het noordwesten van het land, gaat in 2021 uitpakken met een grote nieuwe achtbaan. Het betreft een Single Rail Coaster met Raptor Track, gebouwd door de Amerikaanse fabrikant Rocky Mountain Construction (RMC). De rollercoaster krijgt de naam Stunt Pilot, verwijzend naar de stuntshows met vliegtuigen die tot 1996 dagelijks in Silverwood Theme Park te zien waren.

 

Stunt Pilot zal een hoogte krijgen van 34,4 meter en een drop bevatten van 30,5 meter. Op het parcours van 548,6 meter zal er een snelheid behaald worden van 83,7 km/u. De first drop is 90° stijl en er zullen 3 inversies in het parcours verwerkt zitten. Het gaat over een Dive Loop, Cutback en een Corkscrew. Dit alles op een track met een enkele rail, waardoor de bezoekers een unieke ervaring krijgen.

Het wordt dezelfde achtbaan als RailBlazer in California’s Great America en Wonder Woman Golden Lasso Coaster in Six Flags Fiesta Texas die beiden in 2018 de deuren openden. Dit jaar moest Jersey Devil Coaster in Six Flags Great Adventure openen, de grootste in haar soort, maar door het coronavirus is de opening uitgesteld naar 2021.

 

Bron: Silverwood Theme Park