Pull through testen op nieuwe Boomerang Coaster in Energylandia

Energylandia staat weer een essentiële stap verder in de bouw van hun nieuwe themagebied Aqualantis. Nadat al de eerste testenritten op de achtbaan Abyssus plaatsvonden zijn nu ook de eerste testen op de nieuwe Family Boomerang Coaster van start gegaan.

 

In het Poolse pretpark Energylandia blijven de voorbereidingen voor de opening van hun nieuwste themagebied Aqualantis gestaag verder lopen. De eerste testen op de Family Boomerang Coaster gingen daar van start. Het gaat om zogenaamde “pull through” testen waarbij het treintje voorzichtig over heel de baan wordt getrokken om te zien of deze overal goed doorkomt. Als deze testen achter de rug zijn, kunnen de echte testritten van start gaan.

De Boomerang Coaster werd gebouwd door de Nederlandse fabrikant Vekoma, net als de andere grote blikvanger Abyssus. De achtbaan is 238 meter lang, 24,2 meter hoog, bereikt een snelheid van 60 km/u en is tevens een identieke kloon van de nieuwe achtbaan Saven in Fårup Sommerland. Recente bouwfoto’s van FOMO Coaster tonen de huidige stand van zaken op de bouwwerf en hoe het treintje door de baan wordt getrokken.

De opening van de nieuwe Family Boomerang staat samen met het volledige themagebied op de planning voor volgend jaar. Normaal had het gebied in 2020 moeten openen, maar door corona is het uitgesteld naar 2021.

Via onze bouwupdates blijft u steeds op de hoogte van de laatste ontwikkeling.

 

Foto’s: FOMO Coaster