Plopsa Hotel in laatste rechte lijn voor opening komend najaar

In De Panne zijn werklui druk in de weer het Plopsa Hotel klaar te krijgen voor de naderende opening eind oktober 2020. De stijgers rond het €25 miljoen kostende hotel zijn zo goed als verdwenen en is het enkel nog wachten op de plaatsing van prefab dakdecoraties voordat het uiterlijk van het Plospa Hotel voltooid is.

 

Tussen de hoofdingang en waterpark Plopsaqua legt de Belgische Plopsa Group momenteel de laatste hand aan haar eerste hotel: het Plopsa Hotel. In gesprek met de Belgische krant Het Nieuwsblad onthult Plopsa-CEO Steve Van den Kerkhof enkele nieuwtjes. Door de coronacrisis liep de bouw van het hotel wat vertraging op, maar dit najaar volgt toch de opening. “Aangezien we verschillende decoratiestukken in de Filipijnen laten maken, liepen we extra vertraging op. Maar kijk: eind oktober kunnen we open. “Ik ben supergelukkig.”, wist Van den Kerkhof te melden.

Van de 117 hotelkamers zijn er 84 van het type standaardkamer, in de algemene theaterstijl.  “De prijzen voor een standaardkamer voor vier, zullen tussen de 160 en 220 euro schommelen, afhankelijk van de periode van het jaar”, aldus Van den Kerkhof. Over de prijzen van de 18 suites en 15 luxesuites werd met geen woord gerept. Verder zijn er in het hotel ook een groot buffetrestaurant, drie vergaderzalen en twee bars te vinden. Eén van die twee bars, een cocktailbar, wordt gesponsord door de Belgische radiozender Joe FM. Voor de gerechten in het hotelrestaurant wordt de expertise van de Nederlandse chef-kok Roger Van Damme ingeroepen.

Aan het Plopsa Hotel is een prijskaartje van €25 miljoen verbonden, dat in een groot overkoepelend budgettair vijfjarenplan kadert waarin €375 miljoen wordt geïnvesteerd in alle Plopsa-parken samen. Op termijn moet er ook een hotelvestiging in Plopsa Coo en het Duitse Holiday Park volgen.

Volg dit volledige project op de voet via onze bouwupdates.

 

Bron: Het Nieuwsblad
Foto’s: Hendrik Maes – Themeparkfreaks.eu