Halloween The Villains VI kan dit jaar niet doorgaan in Mondo Verde

Door de Corona maatregelen zal dit jaar het Halloween evenement The Villains VI dit jaar niet doorgaan in het Nederlandse park Mondo Verde. De organisatie achter het evenement heeft de laatste maanden meerdere mogelijkheden bekeken om een corona proof evenement te organiseren, maar dat blijkt jammer genoeg niet mogelijk.

 

In Mondo Verde zal dit jaar het drukbezochte en populaire Halloween evenement The Villains niet kunnen doorgaan. Het zou de zesde editie worden, maar door de coronacrisis blijkt het dit jaar niet mogelijk zijn.

De organisatie achter het evenement postte op haar facebookpagina het spijtige nieuws.

“De afgelopen maanden zijn wij druk bezig geweest, met het bedenken van passende mogelijkheden om te kunnen voldoen aan de Corona eisen/ maatregelen, welke zijn opgelegd door de overheid.

Ondanks al onze inspanningen en tevens in overleg met de gemeente Landgraaf, hebben wij helaas moeten concluderen dat wij niet voldoende logistieke mogelijkheden hebben om een groot Halloween event te draaien, waarbij we de garantie kunnen geven van o.a. de 1,5 m afstand , niet schreeuwen in groepsverband en voorkoming van samenhopen van bezoekers.

Ongeacht zijn wij ook van mening dat al deze opgelegde maatregelen, een negatief effect hebben op de beleving van ons event en hebben wij ook geen behoefte aan nare situaties die er kunnen ontstaan uit het niet kunnen naleven van de regels door ons als organisatie, maar ook de bezoeker(s).

Wij willen graag benadrukken dat dit wij dit zelf ook erg betreuren en het zeker een frustrerende tijd voor iedereen is! De evenementen industrie en vele anderen hebben een zwaar jaar!”

 

Een klein lichtpuntje

De kindereditie The Little Villains is wel vergund door de gemeente . Dit betreft namelijk een laag risicogroep categorie bezoekers (kinderen tot 12 jaar en hun ouders/begeleiders).

 

Bron en foto: Twilight Fantasy Productions / Team Mondo Verde