GCI test hybride track op White Lightning in Fun Spot America Orlando

Het Amerikaanse bedrijf Great Coaster International is momenteel bezig met het testen van haar gloednieuwe track type. Het gaat om een stalen track voor hybride achtbanen. Het is de houten achtbaan White Lightning in Fun Spot America Orlando waar momenteel de testen op gaande zijn.

 

Great Coasters International (GCI) heeft tijdens de IAAPA expo van vorige herfst uitgepakt met een eigen hybride rollercoastertrack, hiermee zette het de aanval in op RMC, het bedrijf dat de laatste jaren hoog scoorde met hun hybride achtbanen. Onder andere Untamed in Walibi Holland en Zadra in Energylandia zijn dergelijke achtbanen.

Ondertussen heeft GCI laten zien dat ze klaar zijn om dergelijke nieuwe hybride achtbanen te gaan bouwen. Het bedrijf test de nieuwe track nu zelfs uit op de houten achtbaan White Lightning in Fun Spot America Orlando. Daar is een stuk houten track verwijderd en vervangen door enkele meters stalen track. Midden in de nacht gebeurde de eerste testrondjes.

 

White Lightning werd gebouwd in 2013 door GCI zelf, heeft een snelheid van 71,3 km/u en een hoogte van 21,2 meter. We kennen de baan ook erg goed bij ons want Heidi The Ride in Plopsaland De Panne is zo goed als een volledige kopie van deze achtbaan.

 

Hieronder een uitgebreide video van de testritten:

 

 

Foto’s: Coaster Crew