Eerste onderdelen spectaculaire nieuwe achtbaan komen toe bij Plopsaland De Panne

Vandaag kwamen de eerste supports toe van de spectaculaire achtbaan die Plopsaland De Panne volgend jaar zal openen. Het park opent namelijk in het voorjaar van 2021 een Extreme Spinning Coaster van Mack Rides.

 

Fans werden dolenthousiast toen Plopsaland De Panne een jaar geleden bekendmaakte een Extreme Spinning Coaster te gaan bouwen van Mack Rides. Dit is een achtbaan die lanceringen zal bevatten en karretjes die kunnen draaien. Daarnaast zal je ook verschillende keren overkop gaan in de attractie. Vandaag deelde het park foto’s van de eerste supports die toekwamen in het park, wat er op wijst dat de bouw weldra echt van start zal gaan. De funderingen werden in mei al gegoten.

De nieuwe achtbaan kreeg in het begin nog de projectnaam Time Traveler. Dit verwijst naar het allereerste type van dit model dat opende in het Amerikaanse pretpark Silver Dollar City in 2018. Deze achtbaan krijgt een custom lay-out die speciaal aangepast is aan het park. De Extreme Spinning Coaster van Plopsaland krijgt een hoogte van 33 meter en een snelheid van 90 km/u. Tijdens het ritje van 920 meter zullen de bezoekers 5 keer overkop gaan via verschillende spectaculaire elementen. Daarnaast zijn er ook nog twee lanceringen terug te vinden en verschillende airtimeheuvels. Dit kan je zien in onderstaande video.

 

 

De bouwwerkzaamheden kan je op de voet volgen in onze bouwblog.

 

Bron en foto’s: Plopsaland De Panne