Duits reizend springkastelenpretpark pakt uit met rollercoaster

In Duitsland is er alweer een nieuwe rollercoaster opgedoken. Het gaat om een kinderachtbaan die eigendom is van Hüpfburgen Land Maus, een groot reizend springkastelenpretpark. De attractie werd onlangs ontdekt door achtbaanfans.

 

Hüpfburgen Land Maus is een reizend springkastelenpretpark. Naast de verschillende grote springkastelen bied het pretpark ook een reuzenglijbaan, klimberg, waterglijbaan, trampolines, ballenbak en een achtbaan aan! Die laatste is de nieuwste aanwinst van het park van dit jaar. Hiermee is het de tweede nieuwe rollercoaster die vanaf dit jaar rondreist in Duitsland. Vorige jaar werden er ook al twee nieuwe reizende achtbanen geopend.

Het gaat om een erg kleine achtbaan van het type Go Gator met de naam Wurmi die Raupenbahn. Het parcours is in de vorm van een soort driehoekige ovaal. De trein rijdt over het parcours en wordt aangedreven door elektriciteit die via een kabel aan een paal in het midden van het parcours bevestigd is.

Er is wel slecht nieuws voor de meeste rollercoasterfanaten, want op de website van Hüpfburgen Land Maus staat dat enkel kinderen toegelaten zijn op de attracties. Het is niet duidelijk of er een uitzondering gemaakt wordt voor rollercoaster fanaten aangezien de achtbaan gloednieuw is. Daarnaast lijkt het pretpark ook voornamelijk in het noordoosten van Duitsland rond te reizen, een behoorlijk eind rijden vanuit België en Nederland.

Bron & foto’s: Hüpfburgen Land Maus