Wicksteed Park gered van faillissement door lening Nationale Loterij

Het Engelse pretpark Wicksteed Park vroeg onlangs bescherming aan tegen haar schuldeisers, dit om een faillissement te voorkomen. Het park moest dringend op zoek naar geld om haar schulden af te lossen. Dit geld vonden ze bij de Engelse Nationale Loterij, die een lening verschafte.

 

Het Engelse pretpark Wicksteed Park heeft onlangs bekendgemaakt dat ze technisch failliet zijn. Het park deed dit door de vele gemiste inkomsten omwille van het coronavirus en de daarbij horende verplichte sluiting. Sinds deze aankondiging werd een steunfonds opgericht, maar het is de Engelse Nationale Loterij die het park echt kon helpen.

Wicksteed Park kreeg namelijk een lening toegekend van de Loterij van £247 000. De schenkingen aan het hulpfonds waren dan weer goed voor £123 000. Toch kwam er een curator in het park, wat ertoe leidde dat 50 mensen hun job verloren.

Het park wordt uitgebaat door de VZW Wicksteed Park Ltd. Enkele leden van deze onderneming hebben een nieuwe groep opgericht om zo het park weer te leiden naar betere tijden.  Het kost ongeveer £110.000 om het park draaiende te houden, zonder de attracties. Dit geld moet men bekomen door inkomsten en vooral donaties, want winst maken doen ze er niet.

 

Bron: cambridge-news

Foto: Wicksteed Park