Testritten herbegonnen op Iron Gwazi ondanks uitstel opening in Busch Gardens Tampa Bay

Busch Gardens Tampa Bay liet onlangs weten dat haar nieuwste achtbaan Iron Gwazi pas geopend zal worden in 2021, ten gevolge van de onzekere tijden door het coronavirus. Toch zijn de testriten herbegonnen op deze RMC-achtbaan.

 

In het Amerikaanse pretpark Busch Gardens Tampa is het Amerikaanse bedrijf Rocky Mountain Construction volop bezig met de ombouw van de duellerende houten achtbaan Gwazi naar de hybrideachtbaan Iron Gwazi. Deze achtbaan zou normaal dit jaar openen, maar door de onzekere tijden die het coronavirus met zich meebrengt werd de openingsdatum verschoven naar 2021.

Ondanks dit uitstel raasden er opnieuw treintjes door de baan, want de testritten zijn volop herbegonnen.

 

 

 

Iron Gwazi

Iron Gwazi wordt 62,8 meter hoog, 1.242,1 meter lang en zal een topsnelheid behalen van 122,3 km/u. In de baan zullen er drie inversies komen. De attractie wordt voorzien van een first drop van 91°, wat het de steilste achtbaandrop maakt van alle hybrideachtbanen ter wereld. Een ritje zal 1 minuut en 50 seconden duren en er zullen 12 airtime-momenten zijn. Voor de bouw werd er een beroep gedaan op Rocky Mountain Construction.

Iron Gwazi krijgt niet alleen het wereldrecord van steilste achtbaandrop op een hybride achtbaan, het is ook de snelste hybrideachtbaan ter wereld en is samen met Zadra in Energylandia de hoogste hybrideachtbaan ter wereld.

 

 

Meer updates vind je hier.  

 

Bron: Busch Gardens Tampa

Foto: Midway Mayhem