Sfeerverslag Franse trip dag 9: Family Park/Papea Parc – 23 juli 2020

Onze laatste dag was aangebroken op onze Franse trip. Nog twee parken stonden op onze planning vooraleer we weer huiswaarts keerden. Het eerste park zou Family Park worden, een park dat nieuw was, maar toch niet volledig.

                               

Family Park is een pretpark dat dit jaar opende, maar toch al langer bestaat. Het park werd namelijk te groot voor hun vorige locatie en daarom besloot men Parc de la Récréation op te kopen en met een deel van de bestaande attracties hier de intrek te nemen.

Dat het park semi–nieuw was konden we al meteen merken aangezien de ingang nog niet volledig afgewerkt leek te zijn. Verder bestond het park uit attracties die met elkaar verbonden waren door een kiezelpaadje. Dit was voor ons een beetje een minpunt, dat oogt niet zo gezellig.

We besloten meteen richting attractie een te wandelen voor, de Big Apple achtbaan Family Coaster.

Achtbaan twee was de nieuwigheid van het park. Deze nieuwe achtbaan kreeg de naam Gold Rush en zorgde al voor heel wat problemen, toen een medewerker geraakt werd door een karretje en overleed.

Ondertussen mocht de baan dus terug openen en konden wij ons ritje maken. De achtbaan was op zich best leuk te noemen, maar door een sensorstoring gingen we met een klap de eindremmen in, wat toch niet zo aangenaam was.

Helemaal nieuw was Gold Rush trouwens totaal niet. De achtbaan begon haar leven namelijk in 1983 als Vierer Bob in Traumlandpark, dat ondertussen gekend is als Movie Park Germany. Later verhuisde ze naar het Engelse park Trentham als 4 Man Bob. Van 1985 tot 1990 mocht de achtbaan onder diezelfde naam haar rondjes draaien in Alton Towers, voor ze weer verhuisde naar Pleasure Island Family Theme Park waar ze aanwezig was van 1993 tot 1995. Van 1998 tot 2001 stond de baan dan weer in Fantasy Island als Flying Trapeze. Nadien stond ze van 2002 tot 2003 als Thunderbolt in Grove Land. In 2007 belandde de achtbaan in het ondertussen gesloten Loudoun Castle, waar ze tot 2010 in opslag lag en in dat jaar een jaartje kon rijden. De volgende negen jaar bleef de achtbaan verkommeren in dit laatste park voor ze naar het Franse Family Park verhuisde.

Helemaal bijgelezen in de geschiedenis? Wel wij zijn ondertussen al aangekomen bij het laatste park van onze trip. Papéa Parc. Hier viel meteen op hoe gezellig dit park was, een waardige afsluiter van onze trip.

We besloten eerst plaats te nemen in Chenille, ja hoor, weer een Big Apple.

Onze volgende stop werd Roller Coaster. Deze achtbaan werd gebouwd door Zierer en is van het type Tivoli Large. Het treintje kreeg vooraan een leuk locomotiefje en reed behoorlijk soepel haar rondjes.

En zo kwamen we aan bij de laatste credit van onze trip, Train de la Mine. We begonnen enkele dagen geleden onze trip met een Soquet achtbaan en nu sloten we hem ook af met een Soquet achtbaan. Althans we sloten het scoren van credits af op deze leuke familieachtbaan.

Want in het midden van het park torende de attractie Le Cyclone boven alles uit. Deze attractie gebouwd door Technical Park is van het type Typhoon 360. Je kan deze een frisbee noemen die volledig overkop gaat. Een best pittige ervaring, maar voor ons had een extra overkop momentje nog net iets beter geweest, ach we zijn verwend.

Ons bezoekje aan dit zeer charmante park en onze trip sloten we af met een ritje op l’Apache, een Disk’O van Zamperla.

Rest me nog net Benjamin te bedanken voor de duizenden kilometers achter het stuur.