Sfeerverslag Franse trip dag 8: Parc Fenestre/ Parc Bellevue/ L’île aux Pirates/ etcetera – 22 juli 2020

Dag acht van onze Franse trip brak aan en het beloofde weer een drukke dag te worden vol kleine parkjes en enkele kermissen. De dag begon met het opbreken van onze tent op de camping om daarna te vertrekken naar ons eerste park van de dag, Parc Fenestre.

 

We arriveerden rond het middaguur in ons eerste park van de dag, Parc Fenestre. Eigenlijk een beetje pech, want de attracties in dit park sluiten tijdens de middaglunch voor twee uurtjes. Alhoewel pech, dit gaf ons wel de kans om een wandeling te maken door de tuinen waarin dit park gelegen is.

Parc Fenestre is eigenlijk een soort park dat enorm groen en mooi is, waarin bovenaan enkele attracties staan. Deze attracties kan je per rit betalen of je kunt een armbandje kopen dat je de hele dag kan gebruiken.

Na onze wandeling doorheen de prachtige tuinen, namen we op het verste punt van het park, het parktreintje weer richting attractiegebied. In dit gebied staan een tiental kinderattracties een beetje random opgesteld, maar voor ons was er alvast een uitschieter, de achtbaan Cacahuète Express.

Cacahuète Express is een achtbaan gebouwd door Soquet en kreeg een treintje met vooraan een ezeltje. De naam betekent vertaald Pinda, de naam van de mascotte van het park, die meteen ook het treintje verklaart.

De achtbaan is een Powered exemplaar en de rit begint op een bijzondere manier. Het treintje rijdt bij het begin van de rit een stuk achteruit, om zo een aanloop te nemen naar de eerste heuvel. De rit is zeker leuk te noemen en leg je tweemaal af.

Wie Parc Fenestre bezoekt, raden we aan zeker de tijd te nemen om door de tuinen te wandelen, want waar het ontbreekt aan veel attracties om je dag te vullen, maakt het park dat goed met de mooie tuinen.

Een autorit later arriveerden we bij parkje twee van de dag, Parc Bellevue. Een zeer familiaal park, met voornamelijk attracties voor kinderen van 12 tot 14 jaar. Voor ons stond hier een credit te wachten.

Die credit was de Big Apple achtbaan Apple, een naam even origineel als de baan zelf. Geen bijzondere ervaring dus, maar weer eentje meer op de teller.

Omdat we toch in het park waren, maakten we een ommetje langs de andere attracties, waar de Gully Hully ons opviel, een klassieke draaimolen, die we met plezier ook een ritje gunden.

En zo waren we eigenlijk snel rond in dit park, dat best nog gezellig was. Tijd dus om naar onze volgende halte te vertrekken.

Tijdens het rijden naar Parc Bellevue ontdekten we toevallig dat in het dorp Limoges een kermis opgesteld stond, een snelle Google search leerde ons dat deze bijna zou openen en dat er minstens een Big Apple terug te vinden was, wij er natuurlijk naartoe.

Wanneer we over de kermis wandelden ontdekten we dat er zelfs twee achtbaantjes te vinden waren, de eerste was Tokito Disney, die jammer genoeg niet toegankelijk was voor volwassenen en alleen bedoeld was voor de kinderen.

Dan maar verder naar La Pomme, onze zoveelste Big Apple achtbaan. Bijzonder was dat deze nog niet gekend was op Coaster Count, blijkbaar had uitbater Leraise, deze baan nog niet lang in zijn bezit.

Na het behalen van onze credit werd het tijd om de rit richting L’île aux Pirates aan te vatten, want ook dat park investeerde voor dit jaar in een achtbaan.

Eens aangekomen bij L’île aux Pirates merkten we dat dit park niet meer was dan een lunapark met enkele attracties. Zo stond er een spookhuis, autoritje en meerdere springkastelen. Voor ons was enkel de achtbaan Chenille, ja hoor opnieuw een Big Apple. Maar he, an apple a day keeps the doctor away, stel je maar eens voor hoe gezond wij moesten zijn met meerdere Apples per dag.

Want ook onze laatste halte van de dag, de kermis Adventure Park, Aiguillon-sur-Mer was goed voor een achtbaancredit in de vorm van de Big Apple achtbaan La Pomme van Kerwich.